Egyetem

Rendben zajlottak az angol írásbeli érettségik

Rendben zajlottak az angol írásbeli érettségik

2012. május 10., csütörtök
Rendben zajlottak az angol írásbeli érettségik

Az angol nyelv érettségi írásbelik is rendben befejeződtek csütörtökön országszerte a középiskolákban, az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása szerint az OH-hoz eddig semmilyen rendkívüli eseményről nem érkezett jelzés.

Az első idegen nyelvi érettségin 1.198 vizsgahelyszínen 57.023-an, emelt szinten 108 vizsgahelyszínen 7.801-en adtak számot tudásukról. Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből állt. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt, amelyből az első, az "Olvasott szöveg értése" részre 60 perc, a másodikra, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc állt rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a félórás "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következett, majd végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora. Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepeltek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc volt. Emelt és középszinten is egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.