Sport

Bozsik-program elméleti és gyakorlatban Szegeden is + FOTÓK

Bozsik-program elméleti és gyakorlatban Szegeden is + FOTÓK

2012. május 9., szerda
Bozsik-program elméleti és gyakorlatban Szegeden is + FOTÓK

A fiatal labdarúgók képzésének filozófiáját és gyakorlati lehetőségeit mutatták be, Szegeden a megye egész területéről érkeztek szakemberek.

A 2011-ben újraindult Bozsik-program 7-11 éveseknek szóló technikai, szakmai képzésének irányítói,

Nyilasi Tibor

és

Both József

országos roadshow keretében minden megyében szerveztek szakmai napot. Ennek keretében elméleti és gyakorlati előadásokon Szegeden is bemutatták e korosztályok utánpótlásképzésének lehetőségeit, filozófiáját, gyakorlati elemeit az MLSZ területi igazgatóságán, illetve a Felső Tisza parti stadionban kedden. Az elméleti előadáson a 7-10 éves korban megjelenő motivációi, a Bozsik-program definíciója, ismertetése volt a téma. Például, hogy milyen célból és hogyan alkalmazzunk a 7-10 éves gyerekeknél az 1-1, 2-2 elleni játékot. Az elméleti képzésen közel 70 szakember vett részt a megyéből. A gyakorlati bemutatón már mintegy 100 edző és futballhoz kötődő érdeklődő vett részt. A nyilvános edzésen – amit a Tisza Volán SC és a Rendőr TE fiataljainak segítségével mutattak be – szintén a kispályás, 1-1, 2-2, 3-3, 4-4 elleni játékok domináltak. Megtudtuk, hogy augusztusra elkészül majd a Bozsik-program rendszeréről egy 200 oldalas dokumentum, ami nemcsak nyomtatott formában lesz elérhető, hanem többek között az MLSZ területi igazgatóságának honlapjáról is letölthető lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.