Bulvár

Rendőrnapi rendezvények Csongrád megyében

Rendőrnapi rendezvények Csongrád megyében

2012. április 20., péntek
Rendőrnapi rendezvények Csongrád megyében

Április 24. Szent György Napja, a rendőrség ünnepe. Szent György, aki a legenda szerint megölte a sárkányt és kiszabadította fogságából a királylányt, 1992 óta a Magyar Rendőrség védőszentje, aki a rend, a jogszerűség meggyőződéses védelmezője, a démonok uralmának megszüntetője, szimbolikusan pedig a gonosz, a bűn minden alakjának üldözője és legyőzője.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság immár 21. éve ezen ünnepnap alkalmából színes programokat szervez a lakosság számára is. Idén sem lesz ez másként, e jeles dátum alkalmából a rendőrkapitányságok megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt, hogy betekintést nyerhessenek a rendőrség munkájába. A Szentesi Rendőrkapitányság április 20-án tartja nyílt napját közösen a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezreddel a laktanya területén, ahol az érdeklődőknek lehetőségük nyílik megismerkedni a honvédség és a rendőrség munkájával. Április 21-én a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság „Közbiztonsági Nyílt Nap”-ot szervez a Hódtói sportcentrumnál a hódmezővásárhelyi kistérség óvodái és általános iskolái részére, ahol a gyerekek különböző játékos ügyességi, fizikai és logikai feladatokat oldanak meg. A rendezvényt

Lázár János

polgármester, országgyűlési képviselő nyitja meg, a résztvevőket

Lukács János

dandártábornok, megyei főkapitány köszönti. A Szegedi, Csongrádi és Makói Rendőrkapitányságok április 23-án 9 órától nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt. Nyílt nap keretében bárki megtekintheti a kapitányságok épületét, technikai felszereléseit, járműparkját. A kicsik pedig játékos vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat és ügyességüket. A Szegedi Rendőrkapitányságon ugyanezen a napon 14 órakor a kapitányság aulájában a Belügyminisztérium által támogatott „Együtt a biztonságért” elnevezésű pályázathoz kapcsolódó rajzpályázat nyerteseinek a nevét hirdetik ki és adják át részükre a díjakat. A Kisteleki Rendőrkapitányság a város önkormányzatával közösen szervezi a rendőrnapi program-sorozatát ugyancsak április 23-án, melynek helyszíne a kisteleki Vásártér lesz, a rendezvény címe: "Honvédelmi és katasztrófavédelmi felkészülés a térségünkben". A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.