Kultúra

Konferencia a fiatalok helyzetéről

Konferencia a fiatalok helyzetéről

2012. április 18., szerda
Konferencia a fiatalok helyzetéről

Az ifjúság látásmódjával, értékrendjével foglalkozik egész napos előadássorozatában a Sose növünk fel ifjúságszociológiai konferencia csütörtökön a SZAB székházban.

Hogyan változott a média szerepe a mai generáció szemében? Mekkora szakadék tátong két generáció között? Mi alakítja a mostani huszonévesek párkapcsolatait? Többek között ezekre keresik a választ a Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium SZAB-székházban (Szeged, Somogyi utca 7.) tartott rendezvényén április 19-én, reggel fél 10-től. A Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium és a Szegedi Akadémiai Bizottság szervezésében, valamint a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület támogatásával megvalósuló egész napos előadássorozat a huszonévesek életvitelének, látásmódjának elemzését, bemutatását tűzi célul maga elé az egyetemi polgárság és az érdeklődő közönség számára.

A programokról:

Jancsák Csaba (SZTE JGYPK): Válság – változás – ifjúság Tajti Andrea (DARTKE): Fiatal nők helyzete az egyetemen és a munkaerőpiacon: átmenet a biztonságból a kiszolgáltatottságba Utasi Ágnes (MTA Politikatudományi Intézet): A közösségi, baráti és partnerkapcsolatok a huszonévesek életvitelében Prónay Szabolcs (SZTE GTK): A fogyasztás és identitás összefüggései a fiatalok körében Valuch Tibor (DE BTK): Csövesek, digók, punkok – ifjúsági szubkultúrák, társadalom és politika az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején Csákó Mihály (ELTE TATK): Folytonosság és szakadás a nemzedékek között Szekeres Ferenc (SZTE JGYPK): A szív dobbanásától az ész racionalizmusáig Murányi István (DE BTK): A fiatalok nemzeti identitása és politikához való viszonya Tari Annamária (klinikai szakpszichológus): Z generáció, Az offline élet és az online tér kapcsolata Bauer Béla (Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet): Virtualitás, mint újkultúra Székely Levente (BME ITTK): Multitasking generáció – Megváltozó médiafogyasztási és kommunikációs szokások Mátyus Imre (SZTE BTK): Az vagy, amit kipostolsz – önreprezentáció és digitális eszközhasználat Kovács Gergő (Magyar Kétfarkú Kutya Párt): A hackelés, mint új kommunikációs forma A konferencia látogatása ingyenes! A részletes programokért kattintson

az alábbi linkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.