Bulvár

Intenzív forgalom várható a határátkelőhelyeken

Intenzív forgalom várható a határátkelőhelyeken

2012. április 4., szerda
Intenzív forgalom várható a határátkelőhelyeken

A húsvéti ünnepek közeledtével intenzív forgalomra lehet számítani a Csongrád megyei határátkelőkön, különösen a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Tuczakov Szilvána

elmondta, az eddigi tapasztalatok szerint sok vendégmunkás indul haza Nyugat-Európából, hogy az ünnepeket családja körében tölthesse. A határ közelében élők is ilyenkor útnak indulnak, hogy meglátogassák a szomszédos országban lakó szeretteiket. Emellett az ünnep előtti bevásárlás is hozzájárul forgalom erősödéséhez - tette hozzá. Az előrejelzések szerint a hét közepétől elsősorban a kilépőforgalom lesz erőteljesebb, és húsvét másnapjától lehet több belépőre számítani. Mivel a pravoszláv húsvét egy héttel később, április 15-16-án lesz, így ezt követően is erősebb lehet a belépőforgalom - mondta az alezredes. A szóvivő azt tanácsolta a szomszédos országokba indulnak, hogy előzetesen tájékozódjanak az aktuális határhelyzetről

a rendőrség honlapján.

A Szerbiába utazók hívhatják a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletét is a 62/541-706-os számon. Ha hosszabb várakozás alakul ki Röszkénél, érdemes Tompa és Tiszasziget felé kerülni, az utóbbi átkelő 8-tól 16 óráig tart nyitva, magyar és szerb állampolgárok vehetik igénybe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.