Sport

Hátország: Orosházán ikszeltek a Hágelmann- és a Bellán-legények

Hátország: Orosházán ikszeltek a Hágelmann- és a Bellán-legények

2012. április 3., kedd
Hátország: Orosházán ikszeltek a Hágelmann- és a Bellán-legények

Az U17-esek és az U19-esek meccsén is a szegediek vezettek, ám végül be kellett érniük egy bajnoki ponttal.

A kiemelt II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában az U19-es mérkőzést - hasonlóan a szegediek Békéscsaba elleni csatájához - rendkívül rossz talajú pályán játszották. A csapatok a középpályán gyűrték egymást, az első nagyobb lehetőség

Bakai Péter

előtt adódott, aki egy szöglet után 5 méterről a kapus kezébe bólintott. A hazai kezdeményezések közül

Szivák László

két gyors megindulása okozott izgalmat, az elsőnél nem bírt a jól záró

Batik

kapussal, a másodiknál mellé gurított.

Kiss Á.

, majd

Busa B.

lőtt, de a hazai kapus könnyedén védett. Sok volt a párharc és az ívelgetés, a hazaiak részéről főleg, bár ez a rossz pálya számlájára volt írható. Sokat mozogtak a játékosok labda nélkül is, már csak a gól hiányzott. A vendégek akarata érvényesült, ami elsősorban csak a labdabirtoklásban jelentkezett. A második félidőben aztán góllá érett a szegedi fölény! Az 52. percben a hazai védő,

Gerda V.

röviden gurított oldalra,

Varga R.

rácsapott, kicselezte a kapust, és a kapuba gurított; 0-1. Ezt követően nagy erővel kezdett támadni a fáradó vendégek ellen az Orosháza, kontrázott a szegedi csapat, kevés sikerrel. Az egyenlítő gól a 77. percben érkezett: egy jobb oldali támadás végén nem sikerült a szegedieknek a felszabadítás, és a középre pattanó labdát

Berta J.

vágta a kimozduló Batik G. mellett a hosszú sarokba; 1-1. A hátralevő időben szorongattak a hazaiak, ám maradt az igazságos döntetlen! Az U17-esek találkozóján is a második felvonásban estek a gólok: a szegedi Horváth Csaba találatára a hajrában tudtak válaszolni a hazaiak, így ott is 1-1 lett a vége. Az U19-es tabellán 39 ponttal vezet a SZEOL-Tisza Volán SC gárdája, a 16 pontos SZEOL-Szeged 2011 a tizedik pozícióban tanyázik. Az U17-esek mezőnyében mindkét Tisza-parti együttes 24 pontos, a SZEOL-Tisza Volán SC a nyolcadik, míg a SZEOL-Szeged 2011 a kilencedik helyen áll.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 18. forduló:

Orosházi MTK-ULE 1913 - SZEOL-Szeged 2011 1-1 (0-0).

Orosháza, vezette: Zahorán János.

Orosháza:

Sütő A. - Egry A. (Fehér L.), Gerda V., Albert L., Papp R., Mazán N., Bozóki D., Gulyás R. (Szabó Á.), Berta J., Szivák L. (Kránitz K.), Ónódi Sz. (Tóth D.). Vezetőedző: Füredi János.

Szeged:

Batik G. - Báló M., Nagy Á., Márki K., Kertész B., Báló R., Bakai P. (Papp D.), Busa B. (Törköly T.), Szalma G., Varga R. (Dávid R.), Kiss Á. (Bagi T.). Vezetőedző: Hágelmann Endre.

Gólszerzők:

Berta J. (77'), illetve Varga R. (52')

Jók:

Bozóki D., Mazán R., Szivák L., ill. Nagy Á., Kertész B., Bakai P., Báló R. Füredi János:

"Igazságos eredmény született, izgalmas,jó mérkőzést játszottunk."

Hágelmann Endre:

"A második félidőben sokáig örültünk a vezetésünk után, de büszke vagyok a csapatomra, mikor egy idegenben szerzett pont után elégedetlen, szomorú arcokat látok az öltözőben! A sorozatmérkőzéseket szoknunk kell, de így edződünk, fejlődünk! Kicsit pihentebb csapattal nyertünk volna, a fáradtságtól kicsit elfogyott a kreativitásunk elöl a második félidő közepére."

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 18. forduló:

Orosházi MTK-ULE 1913 - SZEOL-Szeged 2011 1-1 (0-0).

Orosháza, vezette: Pogonyi Ferenc.

Orosháza:

Miklós M. - Orbán N. (Fekete N.), Szántó T., Gulyás J., Sajti B., Köteles Á., Machó A., Andrékó V. (Simon R.), Gáspár M. (Kasza I.), Németh G. (Bajkán M.), Miszlai L. (Sztrovecz T.). Vezetőedző: Gyimesi András.

Szeged:

Mészáros L. - Horváth G. (Baka M.), Tóth D., Rádai Cs., Ibis D., Sipos Á., Iritz N., Judik T. (Virág A.), Pink R. (Horváth Cs.), Lajkó A. (Rácz Á.), Szántó D. Vezetőedző: Bellán János.

Gólszerzők:

Miszlai L. (70'), ill. Horváth Cs. (48') Gyimesi András:

"Gratulálok csapatomnak, mindent megtettek a siker érdekében, sajnos helyzeteink kimaradtak, így meg kellett elégednünk a döntetlennel. Azonban a hozzáállással, az akarattal maximálisan elégedett vagyok."

Bellán János:

"Sajnos a védelem több meghatározó játékosa küzd valamilyen sérüléssel, ezért az ő játékukra nem számíthattam a mérkőzésen. Az átszervezett védekezésük megoldotta a feladatát, ám támadni nem maradt elég energiánk, azonban a csapategység példás volt, megmutatták a srácok, hogy lehet rájuk számítani. A mérkőzés képe alapján a döntetlennel elégedett vagyok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.