Sport

Hátország: ceglédi sikerek a SZEOL-Szeged 2011 ellen

Hátország: ceglédi sikerek a SZEOL-Szeged 2011 ellen

2012. április 24., kedd
Hátország: ceglédi sikerek a SZEOL-Szeged 2011 ellen

A felnőttek NB II-es meccsén idegenben tudtak győzni a Tisza-partiak, a fiatalok összecsapásain azonban a Pest megyeiek bizonyultak jobbnak.

A Ceglédet látta vendégül a SZEOL-Szeged 2011 szombaton a kiemelt II. osztályú U17-es és U19-es bajnokságban. Az U19-eseknél az őszi mérkőzésen nagyszerű győzelmet aratott idegenben a szegedi csapat, mely 1-0-ra diadalmaskodott

Bagi T.

találatával. Most is a három pont megszerzése volt a céljuk, sajnos azonban a szokásos védekezési hibák miatt a Szolnok után a Ceglédtől is három gólt kaptak. A mezőnyben két azonos képességű együttes küzdött, az döntött, ki volt az ellenfél kapuja előtt pontosabb, koncentráltabb! A 35. percben bal oldali ceglédi akció végén

Szabó M.

lesről lőtt a hálóba. A 41. percben gyors vendégakció futott bal oldalon, a szegedi védők asszisztálása mellett

Tarai R.

lőtt a kapuba; 0-1. A 44. percben egyenlített a SZEOL: Bagi T. ismét gólt lőtt a Ceglédnek, ezúttal szabadrúgásból talált be; 1-1. A félidőben következtek a szokásos szegedi cserék:

Busa B.

helyett

Szalma G., Báló R.

helyett

Márki K., Bakai P.

helyett

Németh R.

lépett a pályára. Az átszervezett hazai csapat azonban egy felesleges szöveg miatt gyorsan 10 főre csökkent. A 47. minutumban

Kertész B.

a bal oldalon futott fel,

Majláth Z.

rácsúszott a lábára (sárga lapot kapott), ám sajnos Kertész B. (szövegért) második sárga lappal zuhanyozni küldte

Borbás

játékvezető. Szorongatott a Cegléd, kontrázott a Szeged, sok volt a szabálytalanság, s helyzetecskéket láthattunk, nagy gólszerzési lehetőséget nem. A feszült hangulatra jellemző, hogy a 63. percben a ceglédi

Kacsics B.-t

is szövegért állították ki. A 73. percben bal oldali ceglédi támadás végén a 16-os oldalvonalánál a szerelni igyekvő

Bálint D.

kezére pattant a labda, Borbás játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest

Halasi K.

óriási erővel vágta kapuba, a labda a felső lécet érintve került a szegediek hálójába; 1-2. A szegediek kitámadtak az egyenlítésért, közben azonban a 80. percben egy előre ívelt labdával középen

Tóth D.

lépett ki, és védők hibáját kihasználva a kiinduló

Batik G.

fölött emelte át a labdát, amely a kapus kezét érintve a jobb sarokba gurult; 1-3. Ezután négy percen belül két óriási szegedi lehetőség is adódott: az elsőnél Szalma G. szép cselekkel húzott el a jobb oldalon, beadását a jókor érkező

Dávid R.

lőtte kicsivel fölé, majd a 84. percben Dávid R. nagy erővel a felső kapufát találta el, a kipattanó labdára Bálint D. rajtolt, de 5 méterről fölé fejelt, így végül maradt az 1-3. Az U17-es találkozón 2-0-s sikert arattak a vendég ceglédiek. Az U17-es II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában a 28 pontos SZEOL-Szeged 2011 jelenleg nyolcadik, míg a 24 pontos SZEOL-Tisza Volán SC (mely hétvégén idegenben kapott ki 4-0-ra a Grosics Akadémia B-től) a kilencedik. Az U19-es mezőnyben 40 ponttal a negyedik a SZEOL-Tisza Volán SC (a hétvégén 4-1-re maradt alul a Grosics Akadémia B vendégeként), míg a SZEOL-Szeged 2011 19 ponttal tarsolyában a tizenegyedik.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 21. forduló:

SZEOL-Szeged 2011 - Ceglédi VSE 1-3 (1-1).

Szeged, vezette: Borbás Bottyán Aurél.

Szeged:

Batik G. - Báló M. (Horváth Cs.), Nagy Á., Bálint D., Kertész B., Bakai P. (Németh R.), Báló R. (Márki K.), Busa B. (Szalma G.), Törköly T., Bagi T. (Dávid R.), Kiss Á. Vezetőedző: Hágelmann Endre.

Cegléd:

Schmidt D. - Kacsics B., Tarai R. (Simon B.), Sinka T. (Harsányi T.), Halasi K. (Márki B.), Eke T., Toldi N., Terék B., Majláth Z. (Pásztor G.), Plangár B., Szabó M. (Tóth D.). Vezetőedző: Márton Pál.

Góllövők:

Bagi T., illetve Tarai R., Halasi K. (11-esből), Tóth D.

Kiállítva:

Kertész B., illetve Kacsics B.

Jók:

Kiss Á., Törköly T., illetve Schmidt D., Halasi K., Tarai R., Terék B. Hágelmann Endre:

Tudtuk, hogy egységes, taktikus csapat a Cegléd, csak végig koncentrálva tudunk nyerni. Sajnos ma néhány játékosom erőtlen, fásult volt, megint nem "fejjel játszottuk" a futballt, ezért kaptunk ki!

Márton Pál:

Már nem számít meglepetésnek az idegenbeli győzelem. Végig uraltuk a játékot egy nagyon küzdelmes mérkőzésen. Az egész csapat hozzáállása hozta meg a sikert számunkra!

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 21. forduló:

SZEOL-Szeged 2011 - Ceglédi VSE 0-2 (0-1).

Szeged, vezette: Madácsi János.

Szeged:

Mészáros L. - Kis L., Kertész G., Rádai Cs., Ibis Dursun, Faragó N., Pink R., Judik T., Iritz N., Lajkó A., Sipos Á. Vezetőedző: Bellán János.

Cegléd:

Schmidt D. - Pálfalvi M., Mándity G., Máté R., Gabai P., Mészáros M., Juhász D., Berta L., Tandari P. (Viniczai V.), Szabó Á., Matus T. (Füle B.). Vezetőedző: Kecskeméti József.

Gólszerzők:

Berta L., Viniczai V. Bellán János:

Fölényben játszottunk a mérkőzésen, ám egy buta szabálytalanságot követően ellenfelünk jutott büntetőhöz, amit értékesített. Ettől kezdve görcsössé és fegyelmezettlenné vált játékunk, s a megbeszélt taktika is füstbe ment terv lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.