Szórakozás

Ganxsta Zolee füstjeleket ad le a szegedi ligetben

Ganxsta Zolee füstjeleket ad le a szegedi ligetben

2012. április 24., kedd
Ganxsta Zolee füstjeleket ad le a szegedi ligetben

Meghirdették az Újszegedi PORT.hu Színpad műsorát

A Winnetou és a Hyppolit, a lakáj várja idén az újszegedi ligetben a közönséget az elmaradhatatlan programok mellett. A Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira már SZÉP-kártyával is meg lehet vásárolni a belépőket.

Két vendégelőadásnak ad helyet idén nyáron az Újszegedi PORT.hu Színpad: a kecskeméti Katona József Színházból sokak gyermekkorának kedvenc története, a Winnetou érkezik, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata pedig egy örökzöld favoritot, a Hyppolit, a lakájt adja elő.

Réczei Tamás

rendező, a kecskeméti teátrum művészeti vezetője az ismert Karl May-sztori alapján készítette el saját verzióját, amely izgalmas nyelvi lelemények által beszél egy őszinte barátság kezdetéről, kultúrák találkozásáról és esetenként egymás meg nem értéséről. Igazi családi szórakozásnak ígérkezik a zenés darab, mely július 20-án és 21-én kerül színre.

Ganxsta Zolee

alakítja a címszerepet, akit tavaly már láthattak parádésan színészkedni az újszegedi Popeye nézői.

Galambos Attila

dalszövegeihez a Szegeden is nagy népszerűségnek örvendő

Szemenyei János

írt zenét. A legendás film forgatókönyvén alapul a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának produkciója, a Hyppolit, a lakáj, melyet augusztus 10-én és 11-én láthatnak a nézők. Várhatóan igazi békebeli hangulatot varázsol a társulat a ligetbe, hiszen Eisemann Mihály örökzöld dallamai csendülnek fel az előadásban, melyet Szeged kedves színésze, Megyeri Zoltán rendezett. A címszerepben

Kovács Nemes Andort

láthatjuk, partnerei többek között

Csernik Árpád

és

Pesitz Mónika

lesznek. Idén se maradhatott ki a programból az évek óta nagy sikerrel futó Szegedixie Gála (július 29.), melyen a

Háló Pál

vezette Storyville Jazz Band mellett ez alkalommal a Szekszárdi Jazz Orchestra, a Molnár Dixieland Band és a jazz, blues és gospel afro-amerikai nagyasszonya, Janice Harrington lép fel. Háló Pál a sajtótájékoztatón megemlékezett az április 20-án elhunyt dzsesszklarinétos

Joe Murányiról

. A zenekar vezető úgy döntött: az idei Szegedixie „Joe Murányi emlékest” lesz. Az állandó programok közül a Néptánc Gála július 6-án és 7-én nyitja az újszegedi színpad műsorát, majd július 15-én a Nótaest folytatja.

Jegyek már SZÉP-kártyával is

A Szegedi Szabadtéri Játékok évek óta élen jár azokban a kezdeményezésekben, melyek a közönség jegyvásárlását igyekeznek megkönnyíteni. A megújult cafeteria-rendszerben sem szeretnék megszüntetni a lehetőségeket, így már a Fesztivál Jegyirodán is fizethetnek Széchenyi Pihenő Kártyával a nézők. Az üdülési csekkeket természetesen továbbra is elfogadják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.