Közélet

A Tisza-part urai + VIDEÓ

A Tisza-part urai + VIDEÓ

2012. április 1., vasárnap
A Tisza-part urai + VIDEÓ

Bár Szegednél a folyó vize a tartósan három méteres szintjével már elöntötte a part menti fövenyt, a tavaszi éledező madárvilág uralja a partot.

Amíg a magas víz az árterület szélén felgyülemlett ágakat, és fáradtságot nem kímélve odahordott hulladékot viszi magával, a folyó partján sirályok és vadkacsák örvendeznek a melengető napsütésnek. Feljebb, a rakparton az ingyenparkolókat élvezik az autósok, vagy épp munkába, iskolába sietnek az úton, idelent a kacsacsalád már az utódláson dolgozik. A túloldalon a strand a magas lábakon álló szocreál házai még üresen ásítoznak gazdáik után. A folyó által szállított uszadék egy része a Szabadság úszóházba akadva rostokol, a Tisza közepén utazó ágakon a sirály a kapitány. Az előrejelzések szerint csapadékutánpótlás híján a 300-350 cm-es vízszint marad a szegedi szakaszon. http://www.youtube.com/watch?v=h_kzlujIuHo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.