Gazdaság

Szigorodhatnak az élelmiszerek forgalomba hozatalának feltételei

Szigorodhatnak az élelmiszerek forgalomba hozatalának feltételei

2012. március 14., szerda
Szigorodhatnak az élelmiszerek forgalomba hozatalának feltételei

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint konszenzussal fogadhatja el az Országgyűlés az élelmiszerek forgalomba hozatalának szabályairól szóló törvényjavaslatot, amely többek között rögzíti a kiszabható bírságok összegének megemelését is.

Tarnai Richárd

országgyűlési képviselő szerdán, sajtótájékoztatón kiemelte, a jövőben a nem megfelelő minőségű termékek előállítóit és forgalomba hozóit egyaránt felelősség terhelné, és nem "mutogathatnának egymásra", mint ahogy ezt ma gyakran megteszik. A kiszabható minimális bírság összege 25 százalékkal, míg felső határa 2 milliárdról 5 milliárd forintra nőne - ismertette.

Harrach Péter

, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője úgy fogalmazott: rendezetlen világot örököltek, rendet kell tenni, és ez érvényes azoknak a cégeknek a tevékenységére is, amelyek kereskedelmi láncokat üzemeltetnek, és a vásárlókat megpróbálják átverni. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló törvény módosításához beadott indítványokról jövő héten szavaz a Ház, és várhatóan rá egy héttel tartják az előterjesztés végszavazását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.