Közélet

Makón bátor küzdelemre szólítottak fel március 15-én + FOTÓK

Makón bátor küzdelemre szólítottak fel március 15-én + FOTÓK

2012. március 15., csütörtök
Makón bátor küzdelemre szólítottak fel március 15-én + FOTÓK

A makói polgári oldal immár két évtizede minden március 15-én a Petőfi parkban, a Szent István egyházi iskola diákjaihoz csatlakozva ünnepel, akik idén is felelevenítették a 164 évvel ezelőtt történteket.

A jobboldal szónoka

Jakab István

parlamenti alelnök volt, aki – hasonlóan, mint a szegedi Móra Ferenc Múzeum előtti beszédeknél – párhuzamot vont az 1848-as és a 2012-es évek között. Mint mondta, a márciusi ifjak büszke, szabad és polgárosodó országot akartak, s ma mindez az új Alaptörvény elfogadását követően beteljesülni látszik, felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy más eszközökkel, mint 164 éve, de ma is bátran kell küzdenünk függetlenségünkért, szuverenitásunkért. Az ünnepi beszédet követően

Mágori Józsefné,

a térség parlamenti képviselője, az ünnepség főszervezője átadta az 1848-as témájú rajzpályázaton részt vett diákoknak az okleveleket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.