Egészség

Kevesebb támogatás gyógyászati segédeszközökre?

Kevesebb támogatás gyógyászati segédeszközökre?

2012. március 13., kedd
Kevesebb támogatás gyógyászati segédeszközökre?

A gyógyászati segédeszközök tb-támogatásának jelentős csökkenésével számol az egészségbiztosító egy tervezet szerint, a termékekért így a betegeknek kellene többet fizetni - írta kedden a Magyar Nemzet egy, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP) készült munkaanyagra hivatkozva.

A lapban azt írták: a lap birtokába került tervezet szerint megszűnne a gyógyászati segédeszközök 98 százalékos társadalombiztosítási támogatási kategóriája. A tervezet szerint az OEP-ben azt is elképzelhetőnek tartják, hogy vénydíjat vezetnek be az eddig térítésmentességet jelentő közgyógyellátásban. Teljesen megszüntetnék az eszközök javításának támogatását, vagy - egy másik variáció szerint - ehhez a jótállást követő évben nem, s utána is csak évente egyszer adnának hozzájárulást - számolt be a Magyar Nemzet. A lap megkeresésére az OEP-nél elmondták: minden lehetőséget megvizsgálnak, hogy az egészségügy területén a lehető leghatékonyabban lehessen felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat. Felhívták a figyelmet arra, hogy a segédeszközökre fordított összeg az elmúlt öt évben csaknem 40 százalékkal - 36 milliárdról 50 milliárd forintra - emelkedett, pedig a rászorulók száma alig változott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.