Egyetem

Gondok voltak a Facebook oldalával

Gondok voltak a Facebook oldalával

2012. március 7., szerda
Gondok voltak a Facebook oldalával

Órákig elérhetetlen volt a Facebook szerda reggel. A népszerű közösségi oldal az egész világon akadozott, hivatalos magyarázat ezidáig nem érkezett.

Szerda reggel, magyar idő szerint fél 7-7 körül elérhetetlenné vált a legnépszerűbb közösségi szájt, a Facebook - hívta fel a figyelmet

az Index.

Az oldallal világszerte gondok voltak, nem jön be Olaszországban, Németországban, Romániában és Indonéziában sem, de még Nepálból is jelezték, hogy csak egy hibaüzenetet dob ki a böngésző.

Akár hekkertámadás is lehetett

Az Anonymus hekkercsoport korábban többször is azzal fenyegetőzött, hogy összehangolt támadásokkal teszi lehetetlenné a Facebook működését, azonban egyelőre semmi jele annak, hogy ilyesmiről lenne szó. (A hekkercsoport egyébként tavaly november 5-én,

Guy Fawkes

napjára hirdetett akciót.) Az oldal működése a legtöbb helyen kilenc óra után helyreállt, bár az interneten még több üzenet is érkezett, Finnországban például még most sem teljesen zökkenőmentes a betöltés. A közösségi oldal nélkül maradt kommentelők között több elmélet is terjed: sokan a fent említett Anonymus csoport akciójának tartják a leállást, míg mások szerint iráni hekkerek összehangolt támadása volt ez a nyugati világ ellen. A Facebook vezetősége még nem adott hivatalos tájékoztatást a történtekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.