Gondok voltak a Facebook oldalával

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Órákig elérhetetlen volt a Facebook szerda reggel. A népszerű közösségi oldal az egész világon akadozott, hivatalos magyarázat ezidáig nem érkezett.

Szerda reggel, magyar idő szerint fél 7-7 körül elérhetetlenné vált a legnépszerűbb közösségi szájt, a Facebook – hívta fel a figyelmet az Index. Az oldallal világszerte gondok voltak, nem jön be Olaszországban, Németországban, Romániában és Indonéziában sem, de még Nepálból is jelezték, hogy csak egy hibaüzenetet dob ki a böngésző.

Akár hekkertámadás is lehetett

Az Anonymus hekkercsoport korábban többször is azzal fenyegetőzött, hogy összehangolt támadásokkal teszi lehetetlenné a Facebook működését, azonban egyelőre semmi jele annak, hogy ilyesmiről lenne szó. (A hekkercsoport egyébként tavaly november 5-én, Guy Fawkes napjára hirdetett akciót.)

Az oldal működése a legtöbb helyen kilenc óra után helyreállt, bár az interneten még több üzenet is érkezett, Finnországban például még most sem teljesen zökkenőmentes a betöltés. A közösségi oldal nélkül maradt kommentelők között több elmélet is terjed: sokan a fent említett Anonymus csoport akciójának tartják a leállást, míg mások szerint iráni hekkerek összehangolt támadása volt ez a nyugati világ ellen. A Facebook vezetősége még nem adott hivatalos tájékoztatást a történtekről.

Default thumbnail
Előző sztori

Kizárólag Kragujevácon gyártják a Fiat 500 L-t

Default thumbnail
Következő sztori

Megkezdték a kikapcsolásokat az áram- és gázszolgáltatók

Legutóbbi hasonló cikkek