Közélet

Valentin-napi véradókat vár a Vöröskereszt

Valentin-napi véradókat vár a Vöröskereszt

2012. február 14., kedd
Valentin-napi véradókat vár a Vöröskereszt

Tegye különlegessé az idei Valentin napot és mentsen meg három életet! – ezzel a szlogennel szervez országos véradónapot a Magyar Vöröskereszt. Országszerte 51 vöröskeresztes helyszínen várják a véradókat február 14-én.

Országos véradónapot tart a Magyar Vöröskereszt Valentin nap alkalmából, nemcsak szerelmeseknek. Országszerte 51 vöröskeresztes helyszínen lesz lehetőség véradásra Bálint napon. A lakóhelyhez legközelebbi véradóhelyszínek és időpontok a Magyar Vöröskereszt

Facebook oldalán

vagy a

www.veradas.hu

weboldalon tekinthetők meg. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcím-és TAJ-kártya is. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 420-430 ezer egység vérre van szükség. Ez évente közel félmillió önkéntes embertársunk véradományát, önzetlen segítségét jelenti. A biztonságos betegellátás megteremtése érdekében a Magyar Vöröskereszt naponta több mint 1800 véradót toboroz országszerte szervezett véradásain, hogy a szükséges vérkészlet folyamatosan, egyenletes ütemezésben rendelkezésre álljon. Ennek a feladatunknak csak a lakosság aktív segítségével tudunk eleget tenni. Az elmúlt egy-két évben egyre nagyobb kihívás számunkra, hogy a szükséges véradószámot mozgósítsuk. Ezért elengedhetetlen, hogy minél többen csatlakozzanak a hazai rendszeres véradók táborába felvállalva ezzel a segítségnyújtás egyik legigazibb formáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.