Közélet

Rendkívüli tanítási szünet lesz hétfőn és kedden az időjárás miatt

Rendkívüli tanítási szünet lesz hétfőn és kedden az időjárás miatt

2012. február 3., péntek
Rendkívüli tanítási szünet lesz hétfőn és kedden az időjárás miatt

A meteorológiai előrejelzésben jelzett rendkívüli hideg miatt hétfőre és keddre tanítási szünetet rendelt el B. Nagy László - olvasható a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtóközleményében.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője a jegyzőknek és polgármestereknek eljuttatott határozatában arra hívja fel a figyelmet, hogy az oktatási-nevelési intézményekben a tanítás nélküli munkanapon is gondoskodni kell a gyermekek felügyeletéről. A kormánymegbízott levélben fordult az egyházi és alapítványi fenntartású oktatási-nevelési intézmények vezetőihez amelyben arra kéri a döntéshozókat, hogy az állami, önkormányzati működtetésű intézményekhez hasonlóan vegyék fontolóra a tanítási szünet elrendelését. A legfrissebb időjárási prognózis alapján ma délutántól vasárnap a déli órákig Csongrád megye területén rendkívüli hóesés várható, amely szintén rendkívüli, -17, -20 Cº fokos hideggel, és erős széllel együtt érkezik. Mindez együttesen előreláthatóan a közlekedést, és annak következtében az intézményekbe való eljutást akadályozza. A kormánymegbízott javasolja, hogy helyi szintű felmérés és mérlegelés alapján a bölcsődék tekintetében hozzanak hasonló döntést az önkormányzatok, különös tekintettel azokra az intézményekre, ahol a nevelési-oktatási intézményen belül működnek.

B. Nagy László

a közoktatásról szól törvény alapján hozta meg döntését, melyről tájékoztatta az oktatásért felelős minisztert is - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.