Közélet

Kudarc lenne a megyei önkormányzatok konszolidációja?

Kudarc lenne a megyei önkormányzatok konszolidációja?

2012. február 16., csütörtök
Kudarc lenne a megyei önkormányzatok konszolidációja?

A Jobbik szerint a megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló törvény nem állta ki az idő próbáját és az állami adósság- és vagyonátvétel csak negatív eredményeket hozott - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Hegedűs Lórántné.

Az ellenzéki politikus közlése szerint a konszolidáció eredménye szinte minden megyében tömeges elbocsátás, a megmaradt munkavállalóknak legtöbb esetben fizetéscsökkentés, valamint várhatóan kórházak bezárásával, aktív kórházi ágyak és teljes kórházi osztályok megszüntetésével is kell számolni.

Hegedűs Lórántné

úgy fogalmazott: a Fidesz mind az egészségügy, mind az oktatás területén "az SZDSZ legszebb álmát valósítja meg". A Jobbik szerint emellett különösen furcsa, hogy a kormány a mai napig nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan mennyi adósságot vállalt át a megyéktől, illetve mekkora értékű vagyont vett át kezelésbe. Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a vagyon értéke többszöröse az átvállalt adósságnak, ezért hallgat a kabinet. A sajtótájékoztatón megszólalt

Csanádi Gábor

, a Jobbik Pest megyei képviselője is, aki lemondásra szólította fel

Szűcs Lajos

megyei közgyűlési elnököt. A Jobbik szerint ugyanis a fideszes politikus teljes tevékenysége csődöt mondott és Pest megye a konszolidáció negatív hatásaira az egyik legjobb példa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.