Bulvár

49 embert kellett ideiglenesen elszállásolni Csongrádon

49 embert kellett ideiglenesen elszállásolni Csongrádon

2012. február 29., szerda
49 embert kellett ideiglenesen elszállásolni Csongrádon

49 embert kellett ideiglenesen elszállásolni Csongrádon, miután az őket szállító busz a havas úton megcsúszott és az út menti árokba sodródott - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Az Aradról Spanyolországba tartó román autóbusz Szentes felől haladt Csongrád irányába a 45-ös számú főúton kedden este, amikor a Csongrád előtti körforgalomban – vélhetően a sebesség helytelen megválasztása miatt – megcsúszott és az út menti árokba sodródott. A balesetben senki sem sérült meg. A busz nem tudta folytatni az útját, ezért Csongrád Város Önkormányzata a rendőrséggel és a polgári védelemmel együttműködve a helyi Szociális Alapellátások Intézményében gondoskodott a 49 román állampolgár – köztük gyerekek – elhelyezéséről, ahol a szállás mellett étkezést és meleg teát is biztosítottak az utasoknak. A turisták és vendégmunkások továbbszállítására Aradról érkezik autóbusz szerdán. Mivel a Csongrádi Önkormányzat a szélsőségesen hideg időjárás alatt több mint negyven embernek biztosított átmenetileg szállást többek között a most igénybe vett Fő utcai ingatlanban is, így az ott dolgozókat nem érte felkészületlenül a helyzet. A csongrádi tűzoltók a szegedi tűzoltóság darus autójának segítségével csak több órás megfeszített munkával tudták kihúzni az árokból az autóbuszt. A műszaki mentés idején a helyszínen teljes útlezárás volt - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.