/

Schmitt: a tanulás az alapja mindennek

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tanulás, az egészséges életmód és a szép magyar beszéd fontosságára hívta fel az egri Dobó István Gimnázium diákjaink figyelmét Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön.

Az államfő országjárása kilencedik, egri állomásán több száz tanuló előtt tartott előadást, amelyben úgy fogalmazott: a tanulásból nem engedhetünk, az mindennek az alapja, amivel egész életünket, jövőbeni sikerünket biztosíthatjuk. Mint mondta, a gyorsabban, magasabbra, erősebben olimpiai jelmondat nemcsak a sportpályákra vonatkozik, hanem az élet minden területére, így a tanulásra is. A fiatalokat arra kérte, “ne dőljenek hátra”, ha már tudnak egy idegen nyelvet, például az angolt, hanem törekedjenek többre, hiszen a nyelvismeret ma már elengedhetetlen.

Schmitt Pál szólt arról is, jó lenne, ha a magyar diákok nemcsak szellemileg, hanem testileg is megfelelően fejlődnének, hiszen jelenleg 60 százalékuk egyáltalán nem sportol rendszeresen. Külön felhívta a diákok figyelmét, nem azt kéri, hogy olimpiai bajnokok legyenek, hiszen az rengeteg lemondással is jár, hanem azt szeretné, ha látszódna rajtuk az önbizalmat nyújtó “testi és lelki higiénia”. A köztársasági elnök arra kérte a tanulókat, próbáljanak szépen, választékosan beszélni, hiszen talán az egyik legszebb nyelven fejezhetik ki magukat. Emellett hangsúlyozta még a hazaszeretet fontosságát is, amely szerinte az önmagunkkal, valamint a lakóhelyünkkel és környezetünkkel történő törődéssel kezdődik. Az államfő előadása végén az új alaptörvényt is a diákok figyelmébe ajánlotta, amely – mint mondta – hosszú évekre meghatározhatja az ő életüket is. Schmitt Pál a nap folyamán felkeres egy kézműves sajtmanufaktúrát, ezután pedig a ZF Hungária gyárába veszi útját. Az államfő programja egy erdőteleki gyárlátogatással ér véget. A köztársasági elnököt útjára ezúttal is elkíséri felesége, Schmittné Makray Katalin.

Előző sztori

Málovics György az LMP válságáról

Következő sztori

Gyertya gyúlt a bőrklinikán Szabad Gábor emlékére

Legutóbbi hasonló cikkek