Közélet

Húszéves lovasklub a panelek szomszádságában + FOTÓK, VIDEÓ

Húszéves lovasklub a panelek szomszádságában + FOTÓK, VIDEÓ

2012. január 23., hétfő
Húszéves lovasklub a panelek szomszádságában + FOTÓK, VIDEÓ

A petőfitelepi lovasklub fennállásának első önkormányzati támogatását felhasználva tudott megvalósítani komoly fejlesztéseket, és így az elsők között szeretne csatlakozni a Nemzeti Lovas Programhoz.

A Szabadidő Lovasklub Szeged a tarjáni körtöltés tövében, mintegy 4000 négyzetméternyi területen valósított meg az önkormányzat városrészi sportcentrumok fejlesztésére előirányzott 17 milliós keretéből elnyert pénz segítségével különböző felújításokat.

Berente Sándor

, a klub elnöke elmondta, hogy 500 ezer forintot nyertek pályázatukkal, melynek felhasználásával 1,3 milliós beruházásba vágtak bele 2011 novemberében, s december végére már el is készült a 80 x 50 méteres új karám, a téli, fóliával fedett 9,5 x 30 méteres lovaspálya, és ebből a forrásból cserélték ki a pályán a földet is. Az egyesület most tizenkét lovat tart, és két szakképzett oktatót foglalkoztat.

Kohári Nándor

(Fidesz-KDNP) képviselőtől megtudtuk, hogy az idén húszéves lovasklub először jutott önkormányzati támogatáshoz története során. A politikus kiemelte, hogy a Nemzeti Lovas Programba is szeretne bekapcsolódni az egyesület, mely többek közt azt tűzte ki célul, hogy az iskolai oktatásba beépülhessen a lovaglás is. A 20Y-os busszal a városból is nagyon könnyen megközelíthető a klub, a környező iskolákból folyamatosan tudnának gyerekeket fogadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.