Kultúra

Spanyol turnéra mennek a szegedi szimfonikusok

Spanyol turnéra mennek a szegedi szimfonikusok

2011. december 24., szombat
Spanyol turnéra mennek a szegedi szimfonikusok

Karácsony második napján Bécsből repülnek a szegedi szimfonikusok Barcelonába, ahol már aznap este koncertet adnak a katalán főváros hangversenypalotájában, a L'Auditoriban.

A Szegedi Szomfonikus Zenekar ünnepi fellépéssorozata összesen 14 koncertből áll majd, többek között Segoviában, Alicantéban, Granadában, Málagában, valamint Spanyolország afrikai birtokán, Ceutában is muzsikálnak a szegediek, hangversenytermekben és templomokban. A szilveszterhez és az újévhez kapcsolódva mindenhol népszerű valcerekből, nyitányokból, polkákból, indulókból és operettslágerekből álló Strauss-gálát játszik az együttes egy osztrák karmester,

Norbert Pfafflmayer

dirigálásával és egy spanyol szoprán közreműködésével. A pszichiáterként is praktizáló bécsi dirigens legutóbb december 13-án lépett fel a szimfonikusokkal a Szegedi Nemzeti Színházban a Filharmónia Vaszy-bérleti sorozatában. A turnén felcsendülő művekből már azokban a napokban megtartották a próbákat. Az 55 muzsikussal utazó zenekar január 9-én adja utolsó koncertjét Barcelonában, másnap onnan repül haza. Nem pihenhetnek azonban sokáig, hiszen 12-én már indulnak is egy másik spanyol vendégszereplésre. Baszkföld fővárosában, Bilbaóban az év egy részében operaházként is üzemelő kultúrpalotában, a Palacio Euskaldunában Verdi operáját, a Luisa Millert mutatják be január 21-én nemzetközi énekes sztárok közreműködésével, a fiatal olasz karmester,

Riccardo Frizza

vezényletével. A négy előadásból álló vendégszereplés alatt sem marad zenés produkció nélkül a szegedi közönség, hiszen a száztagú együttesből csak hatvanan utaznak el. A zenekar itthon maradó része a Csárdáskirálynőt játssza majd azokban a hetekben a nagyszínházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.