Gazdaság

A nyugdíjasokat sújtó megszorításoktól tart az MSZP

 A nyugdíjasokat sújtó megszorításoktól tart az MSZP

2011. december 12., hétfő
 A nyugdíjasokat sújtó megszorításoktól tart az MSZP

Az MSZP szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalások következményeként a kormánynak a Széll Kálmán-tervet és a konvergenciaprogramot is módosítania kell majd, ami újabb, a nyugdíjasokat sújtó megszorításokat vetít előre.

Korózs Lajos,

a szocialista párt elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón azt a kérdést címezte a kabinetnek: tervezik-e a nyugdíjak megadóztatását, a 65 éven felüliek utazási kedvezményének megszüntetését, illetve az özvegyi nyugdíj eltörlését? Ezzel kapcsolatban megjegyezte: az IMF nem konkrét elvárásokkal érkezik majd Magyarországra, ugyanakkor a gazdasági és pénzügyi stabilitást megköveteli, a kormány politikájából pedig az következik, hogy ennek érdekében a nagy ellátórendszereken próbál megtakarítani. Az MSZP-s politikus kitért arra, hogy a parlament rövidesen dönt a rokkantsági nyugdíjak megszüntetéséről, így több mint 200 ezer embernek egészségügyi felülvizsgálatra kell jelentkeznie. Az átalakítással az átlagos rokkantsági ellátás összege 41 ezer forint lesz, szemben a mostani 70 ezerrel; a 40-50 százalékban egészségkárosodottak egységesen 28.720 forintot kapnak, a rehabilitációs ellátás pedig 57.440 forint lesz - mondta Korózs Lajos, hozzáfűzve, hogy ez a megváltozott munkaképességű emberek tömeges elszegényedését okozhatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.