Közélet

99 éves magyar tanítónőtől vették el a szlovák állampolgárságot

99 éves magyar tanítónőtől vették el a szlovák állampolgárságot

2011. december 3., szombat
99 éves magyar tanítónőtől vették el a szlovák állampolgárságot

Újabb szlovákiai magyartól vették el az állampolgárságot a pozsonyi hatóságok, ezúttal egy majdnem 100 éves nőtől.

A rimaszombati Tamás Aladárné 2011-ben tett magyar állampolgársági esküt és pénteken kapta meg az értesítést, hogy adja le a szlovák papírjait.

Tamás Aladárné Ilonka néni

, 2011. május 16-án töltötte be 99.életévét. A Palócföld és egyben a Felvidék legidősebb pedagógusa 1912-ben született, idén áprilisban, korára való tekintettel, gyorsított eljárásban kapta meg ismét a magyar állampolgárságot. A nyugdíjas tanítónő ezt levélben jelentette be az illetékes szlovák hatóságnak, mert tudott róla, hogy abban az esetben, ha eltitkolja, a Fico-kormány idején hozott szlovák állampolgársági törvény értelmében 3000 eurós büntetést kaphat. A szlovák alkotmányra hivatkozva Tamás Aladárné ugyanakkor nyilatkozott arról is, hogy nem akarja elveszteni szlovák állampolgárságát sem. Ennek ellenére megkapta az értesítést, hogy hétfőn le kell adnia szlovák állampolgárságát igazoló okmányait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.