Közélet

Elrendelték Szegeden a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Elrendelték Szegeden a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

2011. november 4., péntek
Elrendelték Szegeden a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Botka László polgármester déltől elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A városháza kéri a lakosság és a város közigazgatási területén fekvő telephelyek káros anyag kibocsátásának mérséklését.

Alább olvashatják a városháza polgármesteri hivatalának közleményét. "A levegő védelméről szóló 306/210. (XII. 23.) kormányrendelet 19. §, valamint Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének szmogriadó tervéről szóló 30/2005. (VI.28.) Kgy. rendelete alapján Szeged közigazgatási területén belül 2011. november 4. napján 12.00 órától Botka László polgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A rendelet értelmében tilos tüzet gyújtani és nyílt térben bármilyen anyagot égetni. A rendeletben a polgármester felszólítja a lakosságot és a közintézményeket, hogy lehetőség szerint • mérsékeljék a szilárd-, olaj- és gáztüzelésű fűtőberendezések használatát, • csökkentsék a szénhidrogének kibocsátásával járó tevékenységeket (pl. festés, bitumen-olvasztás, stb.) • továbbá Szeged város teljes közigazgatási területén felszólítja a légszennyező források jegyzékében szereplő telephelyek technológiai üzemeltetőit, hogy 25 százalékkal csökkentsék káros anyag (nitrogén-dioxid, szénmonoxid) kibocsátásukat. A határozat visszavonásig érvényes. "

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.