Gazdaság

Az offshore adóamnesztia eddig 15 milliárdot vonzott haza

Az offshore adóamnesztia eddig 15 milliárdot vonzott haza

2011. november 22., kedd
Az offshore adóamnesztia eddig 15 milliárdot vonzott haza

Szeptember végéig 15 milliárd forintot vonzott haza az év elején életbe lépett offshore adóamnesztia, a Magyarországra visszahozott vagyonok után eddig 1,5 milliárd forint bevételhez jutott az államkassza - írta a Magyar Nemzet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai alapján.

A lap emlékeztet, hogy az év eleje óta hatályos jogszabály alapján ha egy üzletember hazahozza a külföldről származó, vagy offshore cégben, külföldi bankszámlán tartott vagyonát, akkor 10 százalék adó megfizetése után a pénz eredetét már nem firtatja az adóhatóság. A lehetőséggel 2012 végéig élhetnek az érintettek. A Magyar Nemzet adatai szerint az elmúlt hónapokban egyre több pénz áramlott így vissza az országba, a lapnak nyilatkozó adószakértő azonban úgy véli, még mindig sok üzletember kivár, ezért nagyobb rohamra majd 2012 végén lehet számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.