Egyetem

Tárgyalást kezdeményez a Nefmi a HÖOK-kal

Tárgyalást kezdeményez a Nefmi a HÖOK-kal

2011. október 14., péntek
Tárgyalást kezdeményez a Nefmi a HÖOK-kal

Újabb tárgyalást kezdeményez a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) a készülő felsőoktatási törvényről - tették közzé a kormany.hu oldalon pénteken. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke az MTI-nek elmondta: részt vesznek az egyeztetésen.

A kormányzati portálon közzétett kommüniké szerint a jövő héten várhatóan megkezdődik a társadalmi egyeztetés a nemzeti felsőoktatásról szóló törvénytervezetről, és ennek keretében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium külön lehetőséget biztosít a hallgatóknak a tervezet megvitatására. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár jövő keddre ismét tárgyalásra hívta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökségét - írták, hozzátéve: a megbeszélés napirendjén a felsőoktatási rendszer átalakítása és a nemzeti felsőoktatásról szóló törvénytervezet szerepel. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke az MTI kérdésére pénteken azt mondta: részt vesznek az egyeztetésen. A HÖOK két kulcskérdésnek "a hallgatók tervezett röghöz kötését és a bújtatott tandíjat" tartja - erősítette meg korábbi álláspontjukat. A hallgatói vezető leszögezte: ezek rendezéséhez ragaszkodnak. A hallgatói szervezet a készülő javaslat e két passzusa miatt október 27-re országos tiltakozó demonstrációt hirdetett az oktatási államtitkárság épülete elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.