Bulvár

Megdőlt az országos hidegrekord

Megdőlt az országos hidegrekord

2011. október 15., szombat
Megdőlt az országos hidegrekord

Megdőlt az országos hidegrekord: a Nógrád megyei Zabaron mínusz 6,4 Celsius-fokot mértek szombatra virradóra.

Reisz András

, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek elmondta: eddig ezen a napon 2007-ben mérték a leghidegebbet, mínusz 6,3 Celsius-fokot, vagyis a rekord egy tized fokkal dőlt meg. A meteorológus hozzátette, az elkövetkező napokban is számítani lehet arra, hogy - valószínűleg szintén Zabaron - megdől a hidegrekord. A jövő hét közepétől azonban enyhül az idő, és megszűnik a hajnali fagy.

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig

Éjszakáig észak, északkelet felől átmeneti felhősödésre lehet számítani, helyenként kisebb zápor is előfordulhat. Vasárnap túlnyomóan derült, napos idő várható. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, elsősorban az északkeleti országrészben erős széllökések is lehetnek, majd éjszakától mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2, -4 fok között alakul, de helyenként (főként az Északi-középhegység völgyeiben) -5 foknál is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10, 11 fok körül alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.