Gazdaság

Gyengült a forint kedd délelőtt

Gyengült a forint kedd délelőtt

2011. október 4., kedd
Gyengült a forint kedd délelőtt

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest kedd reggel a nemzetközi bankközi piacon az euró gyengülését követve a dollárral szemben: az eurót 298, a svájci frankot 245 forint körül jegyezték.

Hétfőn napközben kezdődött a magyar fizetőeszköz gyengülése a romló nemzetközi hangulatban, amit a görög adósságválság elhúzódása idézett elő. Az euró kedd reggelre 298,36 forintot ért a nemzetközi bankközi forgalomban, hétfőn este 296,17 forint volt az árfolyam. A svájci frank 245,74 forint volt kedd reggel, míg hétfőn este 243,48 forint. A dollárt 226,29 forinton jegyezték a hétfő esti 223,29 forintot követően. Egy japán jen 2,95 forint volt kedden, előző nap este 2,91 forint. A forint árfolyamát - amint eddig - a következőkben is elsősorban a nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása fogja megszabni, és ez most nem túl jó az európai adósságválság elmélyülésének tükrében - mondták a kereskedők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.