Közélet

Éhségsztrájkkal tiltakoznak az SZTE hallgatói + FOTÓK

Éhségsztrájkkal tiltakoznak az SZTE hallgatói + FOTÓK

2011. október 20., csütörtök
Éhségsztrájkkal tiltakoznak az SZTE hallgatói + FOTÓK

Mintegy száz hallgató is csatlakozhat Juhász Tamás Imre éhségsztrájkjához, amivel a tanuló a készülő felsőoktatási törvénytervezet ellen kíván tiltakozni.

Két bejelentéssel is várta a sajtó munkatársait

Ament Balázs

, az SZTE EHÖK általános alelnöke csütörtök délután a Rektori Hivatal főbejárata előtt.

Mint írtuk

, az SZTE EHÖK

frissen alakult sztrájkbizottsága

a felsőoktatási törvénytervezet ellen kíván demonstrálni október 24-én este hat órától a Dugonics téren. A hallgatói önkormányzat szövetségeseket keresve több szakszervezettel is felvette a kapcsolatot, nem eredménytelenül: a hétfő esti demonstráción a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete egyetemi képviselete (SZTE FDSZ) is jelen lesz. Az eseményen

Meskó Eszter

, az SZTE FDSZ elnöke is is beszédet fog intézni az összegyűlt tömeghez a felsőoktatási dolgozók nevében. Ament Balázs továbbá kijelentette: az EHÖK Sztrájkbizottságát a napokban

Juhász Tamás Imre

, az egyetem hallgatója is felkereste, aki a segítségét kérte egy éhségsztrájk megszervezéséhez. A bizottság teljes támogatásáról biztosította őt, és a hozzá csatlakozó, velük szimpatizáló többi diákot is, akik az SZTE Bölcsészettudományi Karának Auditórium Maximumában kezdik meg a koplalást péntek este hat órától. Előzetesen körülbelül száz hallgató jelezte részvételi szándékát az eseményen, ahol napi öt liter folyadékot és orvosi felügyeletet is biztosítanak a demonstrálók részére. A sztrájk ideje alatt a hallgatók filmnézéssel, kártyával és sakkal múlathatják az időt. A tiltakozáson valamennyi kar hallgatói önkormányzatának vezetője, valamint a képviselők 95 százaléka is részt vesz, de mindenkit várnak, aki céljaikkal szimpatizál. Az éhségsztrájk határozatlan időre szól: egyedül a hétfői, illetve az október 27-én Budapestre hirdetett országos tüntetés ideje alatt függesztik fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.