Közélet

Az MSZP EP-delegációjának tagjai maradnak a pártnál

Az MSZP EP-delegációjának tagjai maradnak a pártnál

2011. október 25., kedd
Az MSZP EP-delegációjának tagjai maradnak a pártnál

Az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának mind a négy tagja - Tabajdi Csaba, Göncz Kinga, Gurmai Zita és Herczog Edit - közös közleményben jelentette be kedden, hogy a jövőben is az MSZP EP-delegációjának képviselőjeként kívánja folytatni tevékenységét.

Mint hozzátették, erről tájékoztatták

Mesterházy Attilát

, az MSZP elnökét. Úgy foglaltak állást, hogy a Szocialisták és Demokraták Frakciója az Európai Parlamentben megkerülhetetlen színtere az európai szociáldemokrata érdekérvényesítésnek, a magyar baloldali értékeket és nemzeti érdekeket pedig e frakció tagjaiként csak a magyar szocialisták képesek érvényre juttatni. A négy szocialista EP-képviselő kiemelte, hogy folytatja küzdelmét a sajtószabadságért és a demokratikus értékek képviseletéért, "Magyarországon az európai értékekért, Európában a magyar érdekekért" jelszó szellemében kíván dolgozni továbbra is. "A delegáció tagjai ezt a politikát az európai szociáldemokrácia magyarországi pártjában, a Magyar Szocialista Pártban kívánják képviselni a jövőben is. Mindent megteszünk az Új MSZP megteremtéséért, a korszerű baloldali politika hiteles megjelenítéséért" - olvasható a négyek közleményében. Az MSZP-s EP-képviselők szerint "Magyarországon a Fidesz által követett megszorító politika egyértelműen megbukott", a gazdaság stagnál, a munkahelyek száma csökkent, gyökeresen új gazdaságpolitikára van szükség. "Az Európai Uniót az európai baloldal, Magyarországot pedig a Magyar Szocialista Párt programja vezetheti ki a gazdasági válságból" - hangoztatták a közleményben. Programjuk - tették hozzá - a társadalmi szolidaritásra, a munkahelyteremtésre és a gazdasági növekedés ösztönzésére épül. "A legfontosabb, hogy megóvjuk a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeit a lecsúszástól. Ez az igazi baloldali magatartás. Ezt a politikát Magyarországon egyedül az MSZP képviseli" - írta

Tabajdi, Göncz, Gurmai

és

Herczog

. A közlemény szerint az MSZP EP-delegációjának tagjai a magyar érdekek uniós képviselete mellett az európai baloldal szociáldemokrata értékeit is megjelenítik. "Az európai baloldal jelentős változásokon megy át. Válaszokat keresünk arra, hogy a válság kitörésekor a választók miért fordultak el a baloldali pártoktól, és miért a jobboldalnál, vagy - ami még rosszabb - a szélsőjobboldali pártoknál kerestek és találtak támogatást" - áll a négy magyar szocialista EP-képviselő közös közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.