Gazdaság

Árnyalatnyit gyengült a forint árfolyama kedd reggel

Árnyalatnyit gyengült a forint árfolyama kedd reggel

2011. október 18., kedd
Árnyalatnyit gyengült a forint árfolyama kedd reggel

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama kedd reggel a nemzetközi bankközi piacon a főbb devizákhoz képest: az eurót 296, a svájci frankot 240 forint körül jegyezték.

Hétfőn napközben gyengült a magyar fizetőeszköz, elsősorban amiatt, hogy Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter igyekezett lehűteni a hét végi uniós csúcstalálkozóval szembeni felfokozott piaci reményeket. Kijelentette: nem lehet az adósságválságot véglegesen rendező megoldásra számítani. Az euró kedd reggelre 295,97 forintot ért a nemzetközi bankközi forgalomban, hétfőn este 295,53 forint volt az árfolyam. A svájci frank 239,69 forint volt kedd reggel, míg hétfőn este 239,15 forint. A dollárt 214,71 forinton jegyezték a hétfő esti 214,75 forintot követően. Egy japán jen 2,8013 forint volt kedden, előző nap este 2,8098 forint. A forint árfolyamát - amint eddig - ezután is elsősorban a nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása fogja megszabni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.