Közélet

Zaklatás miatt hallgatták ki Zagyva György Gyulát

Zaklatás miatt hallgatták ki Zagyva György Gyulát

2011. szeptember 6., kedd
Zaklatás miatt hallgatták ki Zagyva György Gyulát

Két rendbeli, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, társtettesként elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség kedden Zagyva György Gyulát, a Jobbik országgyűlési képviselőjét.

A főügyészség közleménye szerint a képviselőt gyanúsítottként hallgatták ki a "vétségnek minősülő cselekmény" miatt, amelyet két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek. A megalapozott gyanú szerint Zagyva György Gyula 2010. augusztus 3-án délután a Verőce külterületén megrendezett Magyar Sziget Fesztiválon egy faházban a Hetek című hetilap két munkatársát - bűntársa közreműködésével - "személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével" fenyegette meg. Több becsmérlő, fenyegető, szidalmazó kijelentés után, Zagyva azt mondta a szerinte az "ellenséges tábort képviselő" újságíróknak, hogy legszívesebben "széttépné és felkoncolná" őket - közölte az ügyészség. A képviselő beszélgetés közben a kezében lévő ostorral mindvégig hadonászott, azzal egy alkalommal az egyik újságíró felé ütött, de nem találta el a sértettet. Befejezésképp Zagyva György Gyula azzal fenyegette meg az újságírókat, ha a faházban történtekről bárkinek beszélni mernek, vagy megírják, akkor "nekik annyi lesz". Zagyva György Gyula a megalapozott gyanú közlése ellen panaszt jelentett be, majd pedig vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését - olvasható a közleményben. A képviselő mentelmi jogát - a Legfőbb Ügyész kezdeményezése alapján - az Országgyűlés június 29-ei határozatával felfüggesztette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.