Sport

Nagy Péter jutalmat kapott az Universiade-ezüstért

Nagy Péter jutalmat kapott az Universiade-ezüstért

2011. szeptember 20., kedd
Nagy Péter jutalmat kapott az Universiade-ezüstért

Tizenöt éve nem értek el olyan kiváló eredményt a magyar sportolók Universiadén, mint idén augusztusban, Kínában - emelte ki összegzésében Sárközy Tamás, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke a TF aulájában rendezett keddi ünnepségen, melyen a sikeresen szerepelt sportolókat jutalmazták.

A magyar küldöttség öt arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel tért haza Sencsenből. Sárközy mini olimpiának nevezte a több mint hétezer sportolót felvonultató eseményt, amelyen 24 sportágban rendeztek versenyeket, 16-ban magyar résztvevővel. Köszönetet mondott a sportolóknak, köztük a három aranyérmet szerző úszó

Cseh Lászlónak

a kimagasló teljesítményekért, valamint az edzőknek és a szponzoroknak azért, hogy lehetővé tették, segítették a versenyzők felkészülését. A MEFS elnöke emlékeztetett arra, hogy régen Magyarországon is nagy tekintélye volt az Universiadénak, ám ez mára megváltozott, ezért - amint azt hangsúlyozta - a legfontosabb feladat most az, hogy visszaállítsák a magyar sportban is a főiskolások-egyetemisták világjátékának rangját. A cél érdekében kérte a sportszövetségeket, hogy az Universiadét építsék be a versenynaptárukba.

Szél Ágoston

, a házigazda Semmelweis Egyetem általános rektorhelyettese beszédében kitért arra hogy a sencseni eseményen a magyar színeket 24 egyetem és főiskola hallgatói képviselték, míg

Molnár Zoltán

, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára egy esélyt fogalmazott meg. Mint mondta, a magyar sport mostanában nem csillog egykori fényében, ám van remény a régi dicsőség visszaszerzésére: az állam a sport mellé állt, s emellett a fiatal versenyzők - például az Universiadén mutatott - teljesítménye is bizakodásra ad okot. Az ünnepség végén a Sencsenben érmet szerzett versenyzők közül jelenlévők - köztük a szegedi

Nagy Péter

, a Lelkesedés SE súlyemelője - "kiváló sportteljesítményért" emlékplakettet és oklevelet vettek át.

A 26. Nyári Universiade magyar érmesei:

Arany:

Cseh László úszó (200 m pillangó, 200 m vegyes, 400 m vegyes), Szényi Péter vívó (párbajtőr), Deák Nagy Marcell atléta (400 m)

Ezüst:

Nagy Péter súlyemelő (plusz 105 kg), Orbán Éva atléta (kalapácsvetés)

Bronz:

párbajtőrcsapat (Szényi Péter, Budai Dániel, Hanczvikkel Márk), Kotsis Edina tekvondós (62 kg), Tóth Balázs tekvondós (87 kg), Veres Kata sportlövő (kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.