Közélet

Amerikai álom a vásárhelyi iskolában

Amerikai álom a vásárhelyi iskolában

2011. szeptember 28., szerda
Amerikai álom a vásárhelyi iskolában

Az Amerikai Nagykövetség, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Németh László Gimnázium egy napra elhozza Amerikát Hódmezővásárhelyre. Az Amerika Nap keretében 2011. szeptember 29-én a vásárhelyi diákok a vadnyugattól az űrkutatásig, a szlengtől az amerikai álomig megismerhetnek mindent, ami amerikai.

2011. tavaszán diákok kezdeményezésére indult el a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda az Amerikai Nagykövetség és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közös pályázatán, amelynek célja, hogy egy Amerika Nap keretében a diákok és a pedagógusok megismerjék a budapesti Amerikai Nagykövetség munkáját, tájékoztatást kapjanak az amerikai továbbtanulási lehetőségekről, bővítsék az Amerikai Egyesült Államokkal kapcsolatos ismereteiket, és megtudják: mit is jelent ma az amerikai álom. Az eseményt 11 órakor

Lázár János

polgármester nyitja meg, előadást tart

Brad Hurst

sajtóattasé, valamint

Litkei Nelly

, a Fullbright képviselője. A pályázat – amelyet az önkormányzat és több helyi cég is támogatott – végül 200 versenytárs közül került a legjobb négy közé, ezzel elnyerte a nagykövetség és a minisztérium támogatását. 2011. szeptember 29-én az Amerika Nap keretében a hódmezővásárhelyi diákok betekintést nyerhetnek az amerikai-magyar katonai kapcsolatokba, a NASA központ munkájába, de megismerkedhetnek az őslakos indiánok életével, a nemzeti parkokkal, a hurrikánokkal és a vadnyugattal is. A programban az intézmény mintegy 1200 diákja mellett a városi és környékbeli iskolák is meghívást kaptak, így várhatóan közel 1500-an vesznek részt az eseményen. A nagykövetség és az American Corner szervezésében izgalmas előadásokon mutatják majd be a diplomaták életét, az amerikai ösztöndíj-lehetőségeket és az amerikai szlenget. A Global Volunteers egy önkéntese beszámolót tart az amerikai irokézek életéről, szokásairól. Az érdeklődőket rendkívül sokszínű programok várják, az előadások mellett a diákok vezethetnek repülőgép szimulátort, de akár traktort is, részt vehetnek egy vadnyugati város hétköznapjaiban, és természetesen baseballozhatnak is. A rendezvény fő támogatója a Pioneer Hi-Bred Zrt is képviselteti magát egy pavilonnal, ahol az érdeklődőknek a cég történetéről és a termékeikről tartanak multimédiás bemutatót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.