Közélet

Szélvihar és zivatarok késő délutántól a Dunántúlon

Szélvihar és zivatarok késő délutántól a Dunántúlon

2011. augusztus 27., szombat
Szélvihar és zivatarok késő délutántól a Dunántúlon

Heves zivatarokra és komoly szélviharra kell számítani szombat késő délutántól a Dunántúlon az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint. A széllökések sebessége 100 kilométer/óra körül is lehet. Ezzel véget ér a napok óta tartó hőség.

Az OMSZ honlapján közzétett figyelmeztető előrejelzés szerint szombat késő délutántól, estétől véget vet a kánikulának egy nyugat felől érkező hidegfront, amely éjfélig várhatóan eléri a Duna vonalát. A hidegfront érkezésével a Dunántúlon egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél, hirtelen szélerősödés várható. A lökések sebessége meghaladhatja a 80-100 kilométer/órát, erre a legnagyobb esély a Kisalföldön, valamint a Bakony és a Balaton környékén van. A Duna vonalában és attól keletre várhatóan 70 kilométer/óra közelében vagy az alatt maradnak a legerősebb széllökések. Heves zivatarok is várhatók, a legnagyobb valószínűséggel a Nagykanizsa-Siófok-Komárom vonaltól nyugatra. Jégeső is hullhat. A középső országrészben sem zárható ki zivatar az éjszaka. Vasárnapra megszűnnek a zivatarok, mérséklődik a szél, és véget ér a hőség - közölte a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.