Közélet

Rendet teremtenek a honvédelmi tárca cégeinél

Rendet teremtenek a honvédelmi tárca cégeinél

2011. augusztus 4., csütörtök
Rendet teremtenek a honvédelmi tárca cégeinél

Borbíró Zoltán, a Honvédelmi Minisztérium (HM) cégeinek elnöke szerint a korrupciós ügyek feltárása és a feljelentések mellett egy szocialista nagyvállalati struktúrát kellett átalakítani, hogy kizárják a visszaéléseket és gazdasági értelemben is rendbe tegyék az állami társaságokat - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

A cégek korábbi vezetői sajnos nem elsősorban a minisztérium érdekeit tartották szem előtt, hanem azt, hogy bizonyos körökhöz tartozó gazdasági társaságok jól járjanak - mondta

Borbíró Zoltán.

A napilapban megjelent interjúból kiderül, hogy a HM négy részvénytársasága között polgári jogi együttműködés lesz a jövőben. Ennek az az előnye, hogy közösen irányítják a beszerzéseket, kizárva a korrupció lehetőségét. Közös lesz a kereskedelem, a marketing, a gépjármű-üzemeltetés is. A hadiipar fejlesztése érdekében tárgyalásokat folytatnak a külképviseletek segítségével a régi orosz haditechnikát alkalmazó országokkal. Eddig felvették a kapcsolatot a magyar szaktudás exportja érdekében Irakkal, Kuvaittal, Algériával, de tárgyaltak már ukrán, angol és izraeli delegációkkal is. Borbíró Zoltán arról is beszélt, hogy a szaktárca előrehaladott tárgyalásokat folytat a MiG-29-es vadászrepülőgépek értékesítéséről az MNV Zrt.-vel. A vadászgépeket nyílt közbeszerzéssel, még az idén szeretné eladni a minisztérium - olvasható a lapban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.