Sport

Kajak-kenu: vízisprint a Városligetben

Kajak-kenu: vízisprint a Városligetben

2011. augusztus 25., csütörtök
Kajak-kenu: vízisprint a Városligetben

Egy héttel a nagysikerű szegedi világbajnokság után és néhány nappal a londoni olimpiai tesztverseny előtt különleges kajak-kenu regatta lesz augusztus 27-én szombaton, a Városligeti-tavon.

A Red Bull Vízisprint egy ultra rövid távú meghívásos, pénzdíjas kajak-kenu sprint verseny. A legismertebb energiaital márka gyártója és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség társszervezésében életre hívott, mindössze 100 méteres sprintversenyen 4 versenyszámban hirdetnek majd bajnokot. A női kajak, férfi kajak, valamint kenu egyes versenyszámban, illetve hazai és külföldi versenyzőkből véletlenszerűen összesorsolt "vegyes páros" versenyszámokban elindul többek között

Paksy Tímea, Vajda Attila, Kozmann György, Kammerer Zoltán

és a verseny napján 29. születésnapját ünneplő

Kucsera Gábor

is. A viadalon olyan külföldi nagyágyúk szállnak majd vízre a magyarok és egymás ellenében, mint például a K-1 200 méter világ-és Európa-bajnoka,

Edward McKeever

vagy a C-1 200 méter Európa-bajnoka és háromszoros vb bronzérmes

Jevgenij Shuklin

. A verseny lebonyolítása egyenes ágú kieséses rendszerben zajlik, egy az egy ellenében. Az egyes versenyszámok 1-4. helyezettje részesül pénzdíjban. „Szeretnék egy kisebb Szegedet varázsolni a tóra. Bár a 100 méter nem az én távom, kíváncsian várom, hogy mire leszek képes a 200-as menőkkel szemben” - mondta a kétszeres világbajnok Kucsera Gábor. „Nem sokszor van alkalmam ilyen belvárosi versenyeken részt venni. Remek kezdeményezés, és itt Magyarországon, ahol a kajak-kenu rendkívül népszerű, a közönség is megvan hozzá” - fogalmazott McKeever.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.