Bulvár

Illegális migránsokat rejtettek a mikrobuszok

Illegális migránsokat rejtettek a mikrobuszok

2011. augusztus 6., szombat
Illegális migránsokat rejtettek a mikrobuszok

Három mikrobuszban összesen 40 határsértőt és három embercsempészt fogtak el a járőrök szombaton a hajnali órákban Szegeden. Az úti cél Ausztria lett volna - tájékoztatott Tuczakov Szilvána őrnagy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályáról.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi és Migrációs Osztályának munkatársai járőrözésük során figyeltek fel hajnalban a Szabadkai úti körforgalomnál a mikrobuszokra, és állították meg azokat igazoltatás végett. Bár az egyik megállt, a másik kettő megpróbált kereket oldani, ám az időközben a Szegedi Rendőrkapitányság és a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség segítségül hívott egyenruhásainak közreműködésével a közelben sikerült azokat feltartóztatni. A három kisbuszban azután a sofőrökön kívül összesen 40 férfit találtak, akik afgán, indiai, pakisztáni és palesztin állampolgárságúaknak vallották magukat. Igazoltatásuk során kiderült: az utasok jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító iratokkal nem rendelkeztek, az éjszaka folyamán lépték át illegálisan az országhatárt. Mindhárom jármű sofőrje magyar állampolgár, akik adataink szerint anyagi ellenszolgáltatás fejében Ausztriába szállították volna az illegális migránsokat. Velük szemben embercsempészés gyanújával büntetőeljárás indult. A határsértők közül ketten – egy indiai és egy palesztin férfi – már nem először próbálkoztak ily módon az ország területére lépni, velük szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával ugyancsak büntető-, míg a többiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.