Közélet

Dinamikus növekedés előtt az online biztosítási piac

Dinamikus növekedés előtt az online biztosítási piac

2011. augusztus 13., szombat
Dinamikus növekedés előtt az online biztosítási piac

Az online fizetési eszközök elterjedésével nagy ugrás várható az internetes biztosítási szerződések számában - állapította meg a KandH csoport és a GfK Hungária közös kutatása.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott összefoglaló szerint a kötelező gépjármű-felelősség biztosítást (kgfb) a legtöbben online összehasonlító oldalakon kötik meg. Az 505 fő interneten történt megkérdezésével májusban készült felmérés azt mutatja, hogy az internethasználók 96 százalékának fontos a váratlan helyzetekre történő felkészülés, amelyre 89 százalékuk szerint a biztosításkötés megfelelő eszköz lehet. A jövőorientált, hosszú távú látásmód az átlagosnál jellemzőbb az 50 év felettiekre, a családosokra és a több mint 250 ezer forintos havi jövedelemmel rendelkező háztartásokra - állapította meg a kutatás. A megkérdezettek a biztosítás megkötése előtt jellemzően egy forrásból tájékozódnak, de a különböző termékeknél eltérő módon. A kgfb szerződések előtt az online biztosítási alkuszok honlapjain az ügyfelek 71 százaléka másfél-két órát fordít tájékozódásra a döntés előtt. Az élet-, baleset- és lakásbiztosítások megkötésénél inkább a biztosítási ügynökökhöz (67, 64 és 60 százalékban) vagy biztosítói honlapokhoz (18, 17 és 20 százalékban) fordulnak az érdeklődők. A felmérés szerint egyelőre az utasbiztosításnál ragaszkodnak az ügyfelek a személyes tájékoztatáshoz a biztosítói- és bankfiókokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.