Kultúra

Aracsi megemlékezés Tordán

Aracsi megemlékezés Tordán

2011. augusztus 1., hétfő
Aracsi megemlékezés Tordán

A szentmisét Németh László bánsági megyés püspök celebrálta - Az Aracs mutatja: a vajdasági magyarságnak van múltja, jelene és jövője is – olvasható a Vajdaság.ma hírportál tudósításában.

Mindig az augusztus elsejéhez legközelebb eső júliusi szombaton tartja a vajdasági magyarság a megemlékezést az aracsi pusztatemplomnál, amely az egyik legkorábbi építészeti emlék a Vajdaságban. Az esőzések és a szeszélyes időjárás folytán a hálaadó szentmisét sajnos nem a romtemplomban, hanem a bánáti Tordán tartották, ahonnan tizenhárom évvel ezelőtt elindult a kezdeményezés, a romtemplom megmentéséért, az utókornak való megőrzéséért. Az Árpád-kori Aracs pusztatemplom párját ritkító építészeti alkotás, az egyik legszebb és legmonumentálisabb létesítmény, amely arra utal, hogy a vajdasági magyarságnak immár ezer éves gyökerei vannak. Arra mutat rá, hogy ennek a közösségnek van múltja, jelene és jövője is lesz - emelte ki szentbeszédében a hálaadó szentmisét celebráló

Német László

bánsági megyés püspök. (Tudósítás a Tükör rovatban)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.