/

Aracsi megemlékezés Tordán

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szentmisét Németh László bánsági megyés püspök celebrálta – Az Aracs mutatja: a vajdasági magyarságnak van múltja, jelene és jövője is – olvasható a Vajdaság.ma hírportál tudósításában.

Mindig az augusztus elsejéhez legközelebb eső júliusi szombaton tartja a vajdasági magyarság a megemlékezést az aracsi pusztatemplomnál, amely az egyik legkorábbi építészeti emlék a Vajdaságban. Az esőzések és a szeszélyes időjárás folytán a hálaadó szentmisét sajnos nem a romtemplomban, hanem a bánáti Tordán tartották, ahonnan tizenhárom évvel ezelőtt elindult a kezdeményezés, a romtemplom megmentéséért, az utókornak való megőrzéséért.
Az Árpád-kori Aracs pusztatemplom párját ritkító építészeti alkotás, az egyik legszebb és legmonumentálisabb létesítmény, amely arra utal, hogy a vajdasági magyarságnak immár ezer éves gyökerei vannak. Arra mutat rá, hogy ennek a közösségnek van múltja, jelene és jövője is lesz – emelte ki szentbeszédében a hálaadó szentmisét celebráló Német László bánsági megyés püspök.
(Tudósítás a Tükör rovatban)

Előző sztori

Támogatást kapnak a fagykár után a szőlősgazdák

Következő sztori

Vasúti vagont graffitizett, elfogták