Gazdaság

Világgazdaság - Kétélű fegyver a béremelés

Világgazdaság - Kétélű fegyver a béremelés

2011. július 11., hétfő
Világgazdaság - Kétélű fegyver a béremelés

A kisebb keresetűek kompenzálásáról szóló rendelet 2012. január elsejei hatályba lépése miatt veszélybe kerülhet azoknak a cégeknek a versenyképessége, ahol a kiskeresetűek aránya magasabb - írja a Világgazdaság.

A lap információi szerint a Magyar Villamos Műveknél (MVM) már megtörtént a bérkompenzáció és a MÁV is "lépett" már. A MÁV-nál a bruttó havi átlagfizetés 216,3 ezer forint volt. Az emelés a 18 560 főből 17 012 főt érintett. A versenypiaci cégeknél nem automatikus az emelés. A Videotonnál is megtörtént a béremelés, de csak azért - mondta el a Világgazdaságnak

Sinkó Ottó

vezérigazgató -, mert a cég eredményessége ezt lehetővé tette. A 2012-től kötelező szintű emelésre viszont nem látszik több tartalék. A vezérigazgató hozzáfűzte: mivel a Videoton bulgáriai leánycége nincs ilyen nyomásnak kitéve, "az ésszerű gazdálkodás szem előtt tartása nem zárja ki, hogy a továbbiakban inkább az ottani fejlesztésekre összpontosítson a Videoton".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.