Sport

Szombaton elrajtol az uszonyos- és búvárúszó-vb

Szombaton elrajtol az uszonyos- és búvárúszó-vb

2011. július 29., péntek
Szombaton elrajtol az uszonyos- és búvárúszó-vb

Szombattól Hódmezővásárhely ad otthont a XVI. Uszonyos- és Búvárúszó-világbajnokságnak. A verseny a sportág már minden eddigi rekordját megdöntötte, hiszen 31 ország 309 versenyzője áll majd a Gyarmati Dezső Sportuszoda rajtköveire.

Július 30. és augusztus 3. között Hódmezővásárhely (uszodai versenyszámok), augusztus 4-6-án pedig a szegedi Maty-éri olimpiai központ (hosszútávú versenyszámok) ad otthont a XVI. Uszonyos és Búvárúszó Világbajnokságnak. A sportág minden eddigi részvételi rekordjait megdöntő világversenyre 34 ország nevezett, amelyből 31 indul, míg három megfigyelőként vesz részt a megmérettetésen. A 309 versenyzőből 24-en alkotják a magyar válogatottat, mely a világ élvonalába tartozik. A szakemberek több sportolótól is kiugró, remek eredményt várnak. A világbajnok, és világcsúcstartó gyöngyösi

Vilhelm Szilárd

esélyes a győzelemre, de a favoritok között szerepel a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub világbajnok sportolója,

Kanyó Dénes

is. "Bár kissé elbizakodott becslésnek tűnhet, nagyon remélem, hogy minden magyar versenyzőnek érem kerül a nyakába a vb-n, de legalább a dobogó közelébe eljutnak az úszóink" - mondta el egy korábbi interjúban

Juhos Gergely,

a magyar csapat szövetségi kapitánya egy korábbi interjúban. "Lehet, hogy ezt csak a túlzott optimizmus mondatja velem, de tudjuk, milyen nagyszerű érzés magyar közönség előtt szerepelni, sokszorosan igaz ez egy vb-re, ami pluszerőket adhat. Az érmek között természetesen aranyban is reménykedem, óriási lenne, ha felhangzana a magyar himnusz a Gyarmati Dezső Sportuszodában" - tette hozzá a korábbi világbajnok csapatvezető. A 24 magyar versenyzőből a legnépesebb egységet a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub úszói alkotják. A Tisza-parti egyesületből öt sportoló - Kanyó Dénes,

Kosara Géza, Dimák Dávid, Szabó Lujza

és

Debreczeni Hajnalka

- harcolta ki az indulási jogot. A Debreceni BK, a Kaposvári KASE, és a Bácsvíz KVSC Kecskemét 4-4 sportolóval képviselteti magát a vb-n.

A magyar vb-csapat:

Férfiak:

Bacher Barnabás (Csepel Barakuda SE), Balog Gábor (Bácsvíz KVSC), Danyi Gábor (Búvár SE Szolnok), Dimák Dávid (Muréna UBK Szeged), Kanyó Dénes (Muréna UBK Szeged), Keresztes Mátyás (Bácsvíz KVSC), Kosara Géza (Muréna UBK Szeged), Kövy Bence (Debreceni BK), Németh Dávid (Kaposvári KASE), Szenes Mátyás (Egri BK), Vilhelm Szilárd (Mátrai Erőmű BK)

Nők:

Debreczeni Hajnalka (Muréna UBK Szeged), Gurisatti Lilla (DVCSH UBSE), Kanizsai Lilla (Bácsvíz KVSC), Károlyi Csilla (Eötvös DPSE Orosháza), Kovács Zsófia (Kaposvári KASE), Lábodi Laura (Kaposvári KASE), Nagy Dorottya (Debreceni BK), Ócsai Dorottya (Mátrai Erőmű BK), Senánszky Flóra (Debreceni BK), Senánszky Petra (Debreceni BK), Stier Lilla (Kaposvári KASE), Szabó Lujza (Muréna UBK Szeged), Székely Lilla (Bácsvíz KVSC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.