Közélet

Lezárultak a magyar EU-elnökség sportügyi feladatai

Lezárultak a magyar EU-elnökség sportügyi feladatai

2011. június 28., kedd
Lezárultak a magyar EU-elnökség sportügyi feladatai

Kedden véget ért Gödöllőn a kétnapos Informális Sportigazgatói Értekezlet, mellyel a magyar Európai Uniós elnökség sportügyekkel kapcsolatos feladatai is lezárultak.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának keddi tájékoztatása szerint a második napon a résztvevők a sportot érintő uniós szintű közös kihívásokról, a harmadik országokkal történő együttműködésről és az önkéntesség sportbeli szerepéről tárgyaltak.

Czene Attila

sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt fél évben sokat tanultak az uniós tagországoktól, s ezeket a tapasztalatokat szeretnék felhasználni a jövőben. "A magyar elnökség sport témakörben lerakta az alapokat. Külön öröm, hogy ezt a munkát olyan ország szakembereiként végezhettük el, amely tradícióját tekintve ősidők óta sportnemzet" - mondta Czene. "Élsportunk sikeressége számos uniós tagország szemében példaértékű, de mi is sokat tanultunk elnökségünk alatt az uniós tagországoktól. Tapasztalatainkat arra használjuk majd, hogy elérjük: felzárkózzunk az uniós átlaghoz és a jövőben ne csak sportnemzet, sportoló nemzet is legyünk." Az önkéntesség témájával kapcsolatban

Balogh Gábor

miniszterelnöki tanácsadó elmondta, hogy az Önkéntesség Európai Éve Nemzeti Programsorozatba három hazai rendezésű sportesemény, a már megrendezett divízió I-es jégkorong-világbajnokság, illetve a szegedi kajak-kenu világbajnokság és a Nagy Sportágválasztó - A Sport Napjai című programsorozat is bekerült, mivel "az önkéntes tevékenységek közül a leggyakoribb és úgymond a leglátványosabb a sporteseményekhez köthető önkéntes munka". A Sportért Felelős Államtitkárság uniós munkája nem ér véget az elnökség lezárultával. Az államtitkárság a következő időszakban is számos szakértői csoportban tervezi részvételét az elfogadott munkaterv alapján, s a tanácsban végzett munkája is folytatódik, így aktív szerepet vállal az uniós szintű szakpolitikai együttműködésekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.