Bulvár

Fehér patkány harapott meg egy óvodást Szegeden

Fehér patkány harapott meg egy óvodást Szegeden

2011. június 27., hétfő
Fehér patkány harapott meg egy óvodást Szegeden

Feltehetően korábban házi kedvencként tartott és utcára tett fehér patkány harapott meg egy kisgyermeket az egyik szegedi óvoda udvarán - tájékoztatta az Orpheus Állatvédő Egyesület hétfőn az MTI-t.

A civil szervezet által működtetett szegedi ebrendészet munkatársai befogták az állatot, és megfigyelésre karanténba helyezték. Az egyesület közleménye szerint a fehér patkány az állatkereskedések egyik kedvence, bárki bármikor néhány száz forintért megvásárolhatja. Nagy valószínűséggel a harapós állat is házi kedvencként kezdte, és megunt állatként végezte, tulajdonosa kitette az utcára. Az állat nagy valószínűséggel nem veszett, így a kisgyermeknek nem kell kockázatoktól sem mentes oltássorozaton átesnie. A civil szervezet tapasztalata az, hogy a rágcsálók ugyanúgy okozhatnak marásos, harapásos sérülést, mint a kutyák, macskák vagy a többi háziállat. A gyerekeket fel kell világosítani, hogy az utcán látott idegen állatokhoz egyáltalán ne vagy csak kellő körültekintés mellett nyúljanak - áll az egyesület közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.