Színes forgatag, hatalmas tömeg a hídivásáron + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A hétvégére ünneplőbe öltözött Szeged, s a Belvárosi híd ismét az árusoké lett. A hídivásár idejére kézművesek, komédiások vették birtokba a hidat, illetve a híd újszegedi lábánál felállított színpadon koncertekkel várják az érdeklődőket. Hazánk egyik legnagyobb kézműves seregszemléje és bemutatója idén is ezreket vonz a hídra és a környékbeli utcákba.

Idén először az Oskola utcát is lezárták az autóforgalom elől, ott civil szervezetek, egyesületek, a nemzetiségi önkormányzatok standjai várják a látogatókat, illetve Románia és Vajdaság is bemutatkozik, míg a Dóm térre a régiségvásár költözött.

A hídivásáron több mint 200-an kínálják portékájukat, a kísérőprogramok pedig az igényes szabadtéri szórakozást célozták meg. A híd újszegedi végén felállítják az Ördögszekér színpadot, ahol délelőtt 10-től estig váltják egymást az előadók. Két nap alatt négy gyerekprogramot és tizenkét zenei produkciót láthat a nagyérdemű, legizgalmasabbnak Ágoston Béla új formációja, az Etnofaun szombat esti produkciója ígérkezik, vasárnap délután a kolozsvári Murányi Tóni zenekara játszik.

S hogy mi mindent lehet vásárolni a Hídivásáron? A ruháktól a dísznövényeken át különleges ékszerekig, dísztárgyakig mindent kaphat a szemfüles vásárló.

Minden rendezvényre ingyenes a belépés.

A részletes program ITT tekinthető meg.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Műsorújság: a Telin TV vasárnapi műsora

Következő sztori

Családi nappal a közösségi érzés erősítéséért + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek