Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: visszavágott a Vásárhely II. az FK-nak + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A felsőházi rájátszás első fordulójában a kék-fekete fiúk a forduló meglepetését okozva 4-2-re legyőzték a több NB III-as játékossal felálló, egyértelműen feljutási álmokat szövögető vásárhelyieket. Eljött a visszavágó, és a Vásárhely egy paprikás hangulatú mérkőzésen, elsősorban a szegedi védelem megingásait kihasználva otthon tartotta a három pontot, leszakítva maga mögött az utóbbi két fordulóban megtorpanni látszó FK-t.

A hazaiakról elmondható, hogy ezúttal nem volt „lejátszó” játékos, ezzel szemben egy kifejezetten fiatal, lendületes, kombinatív játékot játszó gárda várta az FK-t a megyei II. osztály felsőházának 6. fordulójában. Vendégrészről pedig sajnos bekövetkezett, ami már hetek óta a levegőben lógott: a szegedi védelem oszlopa, Turján nem tudta vállalni a játékot sérülése miatt. Ez vagy a figyelmetlenség okozta, mindenesetre a Vásárhely rögtön a mérkőzés elején vezetést is szerzett: oldalról ívelte be egy szabadrúgást a hazai csapat, melyet a vendégek elvétettek, és a hosszún érkező Orovecz nem hibázott (1-0). Ezt követően átvette az irányítást az FK, és a mezőnyfölénynek a félidő közepén meg is lett az eredménye: szép jobb oldali akció végén Sümeghy adott középre, az érkező Kálmán pedig mintaszerűen pörgetett a hosszú alsóba. (1-1). A hátralévő játékidőben sok pontatlanság, bosszantó hiba akadt mindkét csapat játékában, de talán a Vásárhely állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, az FK viszont védte a várat: hol Brunczvik védett bravúrral, hol egy bevetődő védő állta útját a lövésnek, mindenesetre a félidőben maradt az iksz.

A második félidő viszont FK-fölénnyel indult, azonban egy súlyos védelmi hibát kihasznált a Vásárhely, és ismét vezetést szerzett: egy szabadrúgás után többször is felszabadíthatott volna a vendégvédelem, azonban Szabó szemfülesen lecsapott a labdára, és közelről nem hibázott. (2-1) Kettős cserével frissített Hüvös mester, és ennek gyorsan meg is lett az eredménye: letámadtak a kék-feketék, majd Dóra csapott le egy hazaadott labdára, szépen hozta helyzetbe Ácsot, aki közelről az üres kapuba lőtt. (2-2). Ismét erőre kaptak a vendégek, és a levegőben lógott a vezetésük, azonban egy buta fegyelmezetlenségnek köszönhetően a szegediek a saját tizenhatosuknál labdát vesztettek, a hazai csatár korát meghazudtoló rutinossággal homorított egyet, és a játékvezető könnyű síppal befújta a „tizit”. A vendégek hosszasan reklamálták, hogy műesés történt, de a kispadjukon az is elhangzott: megadható volt a büntető. Amit aztán Brunczvik nagy bravúrral kiütött, de szerencsétlenségére éppen az azt elvégző Kis-Szabó elé, aki másodjára nem hibázott. (3-2). Az esetet követően kisebb tumultus alakult ki, amit az érdekes felfogásban bíráskodó játékvezető egy páros kiállítással „jutalmazott”. Kitámadott az FK az egyenlítésért, és ahogy az lenni szokott, a lendületes vásárhelyi fiatalok lezárták a meccset, szép kontra végén eldöntötték a három pont sorsát, Kis-Szabó második gólját szerezte. (4-2). Az FK nem adta fel ezt követően sem, melynek a lefújás előtti pillanatokban meg is lett az eredménye, az FK gólzsákja, Dóra közelről bólintott, 4-3. A középkezdést követően azonban azonnal lefújta a játékvezető a mérkőzést, így a három pont Vásárhelyen maradt. Ezzel a hazaiak még versenyben maradtak a feljutást jelentő két helyért, az FK pedig elszakadni látszik az élmezőnytől.

Megyei II. osztály felsőház 6. forduló:

HFC II. – FK 1899 Szeged 4-3 (1-1)
HFC II: Gábor – Jesenszky, Bokor, Szentirmai, Moha, Grezs, Szabó, Konc, Juhász (Bognár, 46′), Papp (Kis-Szabó 46′),Orovecz (Replyuk 66′).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Imre, Gonda, Dervaderics, Dóra,Fodor, Kálmán (Holecska 70′), Sümeghy, Meszes, Herczeg (Ács 66′), Lednitzky (Nagy 66′).
Gólszerzők: Orovecz, Szabó , Kis-Szabó 2 (a másodikat tizenegyesből), ill. Kálmán, Ács, Dóra.
Sárga lap: Replyuk, Grezs, ill. Lednitzky, Meszes, Sümeghy, Nagy.
Piros lap: Konc, ill. Sümeghy.

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál