Líbia – vasárnap is folytatódó légicsapások

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Vasárnapra virradóra is folytatódtak a NATO légitámadásai Líbiában Moammer Kadhafi csapatai ellen. Az AFP francia hírügynökség tudósítói szerint szombaton, az est leszállta óta több erős robbanás rázta meg a líbiai fővárost. A támadások célpontjairól NATO-források semmit nem közöltek, csak annyit tudni, hogy Tripoliban a detonációkat követően megszólaltak a légvédelmi fegyverek.

A Jana hivatalos líbiai hírügynökség a kormányhoz hű csapatokra hivatkozva azt állította, hogy a NATO katonai és polgári célpontokra mért csapást az éjszaka, és a támadásban több ember meghalt. A NATO már péntek este is több támadást hajtott végre Tripoli ellen.
Hírügynökségek egybehangzó jelentései szerint a Kadhafihoz hű erők nem vonultak ki a Tripolitól mintegy 200 kilométerre keletre található Miszráta kikötővárosból és környékéről, ahol a helyi törzsek vezetői 48 órát kaptak arra, hogy megoldást találjanak a harci cselekmények beszüntetésére.
Kórházi források szerint szombaton több mint 25-en haltak meg és körülbelül 100-an sebesültek meg a miszrátai harcokban.

Előző sztori

Vélemény: Az érem két oldala

Következő sztori

Szabad-e locsolni? – versek húsvéthétfőre