Sport

Kosárlabda: küzdeni tudásból ötös jár a Kosársulinak

Kosárlabda: küzdeni tudásból ötös jár a Kosársulinak

2011. április 19., kedd
Kosárlabda: küzdeni tudásból ötös jár a Kosársulinak

Majdnem csodát láthatott szombat este az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli közönsége a Hódtói Sportcsarnokban. Az elképesztő sérüléshullámtól sújtott hazaiak ugyanis akár bravúros győzelmet is arathattak volna a Veszprém csapata fölött. A kék-sárgáknál meglepetésre pályára lépett a szalagsérüléssel bajlódó Vas Péter is, a prímet azonban a fiatalok vitték.

Kukla

hármasával kezdődött a találkozó. A jó védekezésnek köszönhetően csak a negyed második felében tudtak nyolccal meglépni a vendégek. Ekkor

Szilágyit

, az egyetlen bevethető irányítót többször is jól védték le. Meglepetésre a sérüléssel bajlódó

Vas

is pályára lépett, társainak ez akkora lökést adott, hogy egy pontra sikerült felzárkózni.

Grezsa

és

Rácz

villogott, az első kisszünetben bravúrosnak mondható 18-22-es eredmény állta a kijelzőn. Óriásit küzdöttek a vásárhelyi fiatalok. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy nem sikerül közelebb jutni a dunántúliakhoz, ezért időt kért

Elek András

. A fiatal Rácz Tamás óriási szívvel játszott. Kukla és

Czuprák

is betalált, három pontra olvadt a hátrány. A közönség jó iramú, küzdős Kosársulit látott a pályán az első félidőben. A folytatásban a Veszprém szerezte az első pontokat, és sikerült is nyolc pontos előnyre szert tenniük. Vas Péter sérülés előtti önmagát idézte, tripláról és büntetőből is kétszer talált be, a vendégek pedig csak egyszer voltak eredményesek, így már csak egy pont volt a két együttes között. Újra ellépett a Veszprém, majd Vas újabb trojkával jelentkezett.

Mérész

tarthatatlan volt, kosaraival tíz pontra nőtt a vásárhelyi hátrány. A zárójátékrész előtt azonban még semmi sem dőlt el. Sajnos tovább nőtt a különbség. A végig a pályán lévő Kukla úgy tűnt, hogy elfáradt a végére.

Schéda

előbb triplát dobott, majd zsákolt egy óriásit, ekkor tízen belülre került az EnterNet Kosársuli! Állandósulni látszott a különbség, egyszer az egyik, egyszer a másik gárda talált be. Végül kilenc pontos vereséget szenvedett a hazai csapat. Ennek ellenére a kék-sárgák minden dicséretet megérdemelnek, hiszen végig küzdve, emelt fővel kaptak ki.

Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás az 1-8. helyért,

EnterNet Vásárhelyi KS – Veszprémi Egyetem 84-93 (18-22, 21-20, 20-27, 25-24)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Balogh, Farkas, Fodor.

Kosársuli:

Szilágyi 4, GREZSA 10, CZUPRÁK 10, SCHÉDA 11/6, KUKLA 27/12. Csere: VAS 18/12, Rácz 4.

Vezetőedző:

Elek András.

Segédedző:

Kis Sándor. Elek András:

"Nagyon jól küzdött a csapatom. Ha nem lettek volna az elkerülhető hibáink, akkor még nyerhettünk volna is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.