Sport

Kosárlabda: életben tartaná a reményt a Mediteam

Kosárlabda: életben tartaná a reményt a Mediteam

2011. április 2., szombat
Kosárlabda: életben tartaná a reményt a Mediteam

Vasárnap nehéz feladat vár a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatára a Sopron ellen a női NB I/A rájátszása bajnoki elődöntőjének második mérkőzésén. A tét nem kisebb mint a döntőbejutás halovány reményének életben tartása. A találkozót online közvetítjük.

Tíz nap alatt az ötödik komoly tétmérkőzésüket vívják

Mészárosné Kovács Andrea

lányai vasárnap este 17 órától az újszegedi sportcsarnokban. A győzelem valódi bravúr lenne a kupagyőztes Sopron ellen, amely az első mérkőzésen az MKB Arénában komolyabb megerőltetés nélkül sima, 25 pontos győzelmet aratott a holtfáradt szegedi lányok felett csütörtökön (83-58). Ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen gyakorlatilag nem volt olyan tényező ami a Mediteam mellett szólt volna a párharc első találkozóján, és most sem sokkal jobb a helyzet.

Lengyel Dalma

szemsérülést szenvedett a Győr elleni kedd esti harmadik találkozón, ahol nagy fegyvertényt végrehajtva elődöntőbe jutottak Laklóth Annáék. A Sopron ellen így több feladat hárult a Győr elleni mérkőzéseken kevesebb szerephez jutó

Farkasinszki Orsolyára

és

Fejes Rékára

is, akik - becsületükre váljon - helytálltak a reménytelen küzdelemben. Vasárnap is szükség lesz jó játékukra, hiszen a csapat gerincét alkotó kezdőötös hatalmas fizikai megterhelésnek volt kitéve az elmúlt szűk másfél hétben, de akár az egész tavaszi szezont is említhetnénk.

Online

Vasárnap 17 órától a Mediteam Szeged – MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabda bajnoki elődöntő második mérkőzéséről online közvetítést olvashatnak a SZEGEDma.hu-n. Tartsanak velünk!

Erőt adhat az is, hogy hazai pályán sikerült már legyűrni a Sopront még az ősszel, az alapszakaszban egy hosszabbításos, óriási csatában 100-93-ra. A vendégek első találkozón szerzett előnye emellett centeráldozattal is járt, hiszen lett légiósuk,

Zane Tamane

ujja megsérült, pénteken műtéten esett át, így kihagyni kényszerül a vasárnapi derbit. Nem reménytelen tehát a Mediteam Szeged helyzete, a győzelemhez azonban az elmúlt napokban mutatott hatalmas küzdeni akarásra ismét szükség lesz, az utolsó energiatartalékokat ismét mozgósítani kell. Fokozott szereppel fog bírni a koncentráció, hiszen a soproni találkozón 21 labdát adtak el Zserzserunováék (épp az említett ukrán hölgy a legtöbbet), ráadásul a külső dobások is nagyon hiányoztak, főképp

Marina Szazonenkotól

. Szerencsére hazai pályán ezekkel ritkábban szokott gond lenni, a döntőbejutás reményének életben tartásához pedig elengedhetetlen tényezők. Noha a csapatnál elsősorban már a bronzéremmel számolnak mint reálisan elérhető cél (amennyiben így alakul, a Pécs ellen nagy valószínűséggel búcsúzó Zalaegerszeg lesz az ellenfél a bronzcsatában), biztosak lehetünk benne, ha egy szemernyi lehetősége is adódik Rasheed Ritáéknak a döntőbe jutásra, azt igyekezni fognak megragadni. A párharc jelenlegi állása: 1-0 a Sopron javára.

Emlékeztetőül a két együttes legutóbbi szegedi találkozóján, október 13-án:

Női kosárlabda NB I/A, 6. forduló: Szeviép-Szeged - MKB Euroleasing Sopron 100-93 (17-21, 21-23, 20-15, 22-21, 20-13)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző.

Szeged:

NÉMETH 22/6, LACZI 20, RASHEED 25, Fejes 10, Keller 1.

Csere:

FARKASINSZKI 15, Laklóth 6, Lengyel 1.

Vezetőedző:

Bencze Tamás.

Sopron:

HONTI 23/3, Fűrész 7, HOLT 26, Krivacsevics 7, TAMANE 12.

Csere:

ABRAMZON 12/6, Czank 2, Varga Zs. 2, Szabó F. 2.

Vezetőedző:

Székely Norbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.