Bulvár

Hat évre ítélték a horvát heroincsempészt

Hat évre ítélték a horvát heroincsempészt

2011. április 14., csütörtök
Hat évre ítélték a horvát heroincsempészt

Csaknem 12 kiló heroint próbált gépkocsival Magyarországon át Olaszországba csempészni egy horvát férfi, akit - távollétében - jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön.

Az ítélet szerint a 38 esztendős horvát Damir Sabancevic 2009. február 22-én Boszniában bérelt egy autót, amelyben a hátsó lökhárító mögött egy rejtekhelyet alakítottak ki korábban. A férfi Boszniából Macedóniába, Szkopjéba utazott, majd onnan Pristina érintésével Szerbián keresztül Magyarország és Szlovénia érintésével Olaszországba tartott. Az autóban kialakított üregbe - vélhetően Szkopjéban vagy Pristinában - ismeretlenek 24, téglalap alakú, ragasztószalaggal átkötözött csomagban 11,8 kilogramm heroint rejtettek el. A vádlottnak a gépkocsit Olaszországba kellett volna szállítania 500 euró ellenében. A férfi autójával 2009. február 26-án éjjel jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen. Zavart viselkedése azonban feltűnt a vámosoknak, és a szigorított ellenőrzéskor megtalálták a drogot. Az eljárásban a vádlott bevallotta, hogy csempészésre kérték fel, de állítása szerint nem tudott arról, hogy kábítószert szállít - azt gondolta, ékszer csempészével bízták meg. 2010. március 10-én a Szegedi Városi Bíróság a férfit hét év fegyházra ítélte. Fellebbezése után a Csongrád Megyei Bíróság megállapította, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kétséget kizáró módon nem lehet bizonyítani, a vádlott annak tudatában lépett be Magyarországra az általa vezetett autóval, hogy abban drog van, ezért felmentette a kábítószerrel visszaélés bűntettének vádja alól. A harmadfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla azonban bűnösnek mondta ki a másodfokú ítélet után szabadlábra helyezett férfit. Gyurisné Komlóssy Éva indoklásában kifejtette, a férfi annak tudatában vállalkozott az autó Olaszországba vitelére, hogy tudta, az csempészárut rejt, s nem győződött meg arról, mi a szállítmány, az éppúgy lehetett fegyver, mint kábítószer.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.