Közélet

Fokozott hatósági ellenőrzés zenés szórakozóhelyeken

Fokozott hatósági ellenőrzés zenés szórakozóhelyeken

2011. március 1., kedd
Fokozott hatósági ellenőrzés zenés szórakozóhelyeken

Összehangolt, fokozott hatósági ellenőrzések végrehajtását rendelte el a megyei kormányhivatalok közreműködésével a kormány. Az ellenőrzések elsősorban a zenés szórakozóhelyeket érintik, és május 15-ig folyamatosan tartanak. Vizsgálják, hogy súlyosan jogsértő magatartások eshetnek-e szigorúbb büntetőjogi megítélés alá, valamint az alkoholvásárlás ésszerű korlátok közé szorításának lehetőségeit is.

A Magyar Közlönyben -

Orbán Viktor

miniszterelnök aláírásával - megjelent, "a zenés, táncos rendezvények biztonságosabbá tétele érdekében végrehajtandó feladatokról" szóló határozat az azonnal megkezdendő és május 15-ig folyamatosan végrehajtandó ellenőrzések felelősének a nemzetgazdasági minisztert, a belügyminisztert, a nemzeti erőforrás minisztert, valamint a közigazgatási és igazságügyi minisztert jelöli meg. A vizsgálatok azokat a vendéglátó üzleteket érintik, amelyekben a vendégek szórakoztatására zeneszolgáltatás nyújtható, műsoros előadás, tánc rendezhető, továbbá szerencsejátéknak nem minősülő szórakoztató játék folytatható. A kormány felhívja a nemzetgazdasági, a belügy- és a nemzeti erőforrás minisztert, hogy az ellenőrzési feladatot ellátó hatóságok tapasztalatairól tájékoztassa a nyilvánosságot. A közigazgatási tárca vezetőjének, a nemzetgazdasági miniszternek és a nemzeti erőforrás miniszternek meg kell vizsgálnia a rendezvényszervezői kamara létrehozásának szükségességét, továbbá a rendezvényszervezők kötelező felelősségbiztosításának, a fiatalkorúak fokozott védelmének, az alkoholvásárlás ésszerű korlátok közé szorításának, és súlyosan jogsértő magatartások szigorúbb büntetőjogi megítélésének lehetőségét. E feladatok határideje 2011. június 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.